Avdelinger > TRIM > Ut på ski!

Ut på ski!

02.01.2011

For oss som bor i Orkdalen er det kjempefine turmuligheter for familier som vil ut på ski. Idrettslagene i kommunen vår gjør en stor innsats for at vi sammen skal ha så mange og gode skiløyper som mulig.

Mila4.JPG

I Knyken gjør Orkdal Idrettslag et godt arbeid for at lysløypa skal være så bra som mulig gjennom hele vinteren. Rundt om i Knykmarka kjøres "Mila" opp. Det kjøres også med løypemaskin over E39 ved Sika og videre mot Hiråsen og Vorma. Over Vorma gjør Svorkmo/NOI jobben med å holde lysløypa på Asbøllsaga preparert. Svorkmo/NOI kjører i tillegg opp turløype om Berbuslykkja og tilbake til Asbøllsaga.

IL Fjellmann kjører videre opp et omfattende løypenett rundt Hoston. Fra Berbuslykkja går det løype til Rabborda. Her kan en velge å ta turen til lysløypa i Hoston og videre ned til sentrum eller til Hostokamben. Fra Rabborda kan en også gå en alternativ rute tilbake til Hiråsen. Oppdatert informasjon fra IL Fjellmann ligger på http://hoston.no, her er det også et eget løypekart. Med dette løypenettet vil de som ønsker en lang treningstur ikke ha noe problem med å få til en over 5 mil lang runde på vestsida av Orkla.

Knyken_nytt__r_2011_001.jpg

På østsida av Orkla gjør Orkanger Idrettsforening en kjempejobb med løypene fra Ulvåsen via Kvitsteinan og til Lomtjønna. Man kommer til disse løypene ved å kjøre opp til Ulvåsen fra Orkanger eller ved å kjøre Sundlibakkene opp til Lomtjønna.
Fra Lomtjønna kan man gå en fin runde på ca 10 kilometer om Kvitsteinan. Dersom man ønsker en lengre tur kan man gå videre til Ulvåsen.
Løypekomitèen i Ulvåsen står på for at sporene skal være så ferske som mulig. OIF har også en fin service via sine egne hjemmesider som forteller når løypene på Skaunasida sist ble kjørt opp. Info om føreforhold i Ulvåsmarka finner dere på OIF sin hjemmeside ved å trykke her.
Under ser dere et bilde fra Rødåsen, ca 2 kilometer fra Ulvåsen.


IMG_0494.jpg


Når vi i tillegg tar med den innsatsen som gjøres i Solsjøbygda og rundt omkring Elgshøgda er det ingen tvil om at turmulighetene på ski er gode i Orkdalen! Finn fram ski og skismurning og kom dere ut på tur i vinter.

Relaterte saker:

05.08.2022
Bedrifter utfordres til å ta turen Knyken Rundt
Vi ønsker velkommen til det tradisjonsrike skogsløpet Knyken Rundt 14.

Les mer…

30.05.2022
Kjentmannsmerket i Orkdal 2021-2022
Kjentmannsmerket i Orkdal er et prosjekt i regi av trim/friidrett...

Les mer…

18.02.2022
Fire mil med skiløyper
Turløypa er en fin tilvekst til løypenettet i Knyken.

Les mer…

08.01.2022
Fine skiforhold Knykmarka
Det har vært en god start på skisesongen i Knyken...

Les mer…

02.01.2022
Turløypa i Knyken
Skiløypene i Knyken prepareres jevnlig av Orkdal Idrettslag sine løypekjørere.

Les mer…

04.09.2021
Kjentmannstur til Fjellkjøshytta
Kjentmannsmerket arrangerer fellestur til Fjelllkjøshytta lørdag 18. september 2021 klokka 11.00.

Les mer…

20.06.2021
60 orienteringsposter venter på besøk
I år kan vi friste med følgende kart:

Les mer…

28.05.2021
Kjentmannsmerket 2019-2020
I år har Kjentmannsmerket i Orkdal 20 årsjubileum! Første gangen...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere