Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Stafettmedalje til Emma under Hovedlandsrennet

Stafettmedalje til Emma under Hovedlandsrennet

21.02.2013

I helga ble Hovedlandsrennet i skiskyting arrangert for 15- og 16-åringer. Erlend Wormdal Staveli, Emma Staveli og Martin Lund var på plass på Voss for å konkurrere mot med de beste skiskyttertalentene i landet. Samtidig gikk Junior-NM i Nordiske grener av stabelen på Lillehammer. Marie Strømsvik Evjen og Vegard Selvnes gikk langrenn mens Tormod Svorkdal deltok i hoppkonkurransene.

Hovedlandsrenn_skiskyting_2013.JPG

Torsdag kveld var det åpningsseremoni i Voss sentrum med Kari Traa og Kristen Skjeldal. Fredag startet alvoret med normaldistanse. Jentene gikk 5,8 kilometer mens guttene gikk  7,5 kilometer. Emma Staveli ble nr 27 i klassen Jenter 15 år med litt flere bom enn vanlig på standplass. Emma skjøt totalt fire bom på sine to skytinger. Katrine Seim fra Geilo ble suveren vinner. Hun vant foran Hilvi Emerense Hamar fra Byåsen som vi husker ble kretsmester i langrenn i Knyken. I Gutter 16 år ble Martin Lund(1-3) og Erlend Wormdal Staveli(1-2) henholdsvis nr 31 og 58. Hele hundre skiskyttere stilte til start i klassen som ble vunnet av Aleksander Fjeld Andersen fra Geilo. Erik Kvam fra Meldal ble nr 12.

Lørdag var det sprint og Emma Staveli fikk en kjempefin 8.plass etter bare en bom. Emma viste med det stor framgang fra fredag i konkurranse med de beste 15-åringene i Norge. Kristiane Holm fra Simostranda skjøt feilfritt og vant klassen foran fredagens vinner Katrine Seim. Guttene fikk det også bedre til på lørdagens sprint. Martin Lund ble nr 14(2-0) og Erlend Wormdal Staveli ble nr 44(1-1). Vinner i Gutter 16 år ble Harald Øygard fra Skrautvål IL

Hovedlandsrenn_skiskyting_2013_stafett.JPG

Hovedlandsrennet ble avsluttet søndag med stafetter. Emma Staveli gikk en flott 1. etappe for Sør-Trøndelag som fikk sølv. Med på sølvlaget til Emma var Marte Løvaas Søvik og Vilde Olsen Rosvoldsve. Nord Østerdal vant og Buskerud ble nr tre. Martin Lund gikk på Sør-Trøndelag 1 som fikk en 5. plass blant guttene. Erlend Wormdal Staveli gikk på Sør-Trøndelag sitt andrelag som ble nr åtte i stafetten. Buskerud vant foran Oslo/Akershus og Oppland.

Les mer om Hovedlandsrennet i skiskyting på arrangørklubben egne nettsider.

Andre OIL-utøvere var også på reise denne helga. Marie Strømsvik Evjen og Vegard Selvnes var på Lillehammer for å delta i Junior-NM i langrenn. Første konkurransedag var fredag hvor Marie gikk 7,5 kilometer friteknikk i klassen Kvinner 17 år. Marie ble nr 70 i klassen som ble vunnet av Julie Myhre fra Byåsen. Julie ble nr 3 da kretsmesterskapet i klassisk landistanse ble arrangert i Knyken tidlig på februar. Vegard Selvnes gikk 10 kilometer friteknikk i Menn 17 år, denne gangen uten børsa på ryggen. Vegard ble nr 50 i den tøffe 17-årsklassen hvor hele 165 løpere stilte til start. Sjur Slettom fra Lom IL vant.

Lørdag var det konkurranser i klassisk stil på Lillehammer. Vegard Selvnes gjorde et veldig godt løp og ble nr 10 på 10 kilometer klassisk. Det er et imponerende resultat for en skiskytter i konkurranse med spesiallangrennsløpere.
Marie Strømsvik Evjen ble nr 58 på den klassiske 5-kilometeren. Anine Ahlsand fra Kjelsås IL vant foran fredagens vinner Julie Myhre. Hanne Opphaug stilte ikke til start.

Søndag var det stafetter for langrennsløperne. Vegard Selvnes gikk førsteetappen for Sør-Trøndelag 4 som ble nr 39. Marie Strømsvik Evjen gikk andre etappe for Sør-Trøndelag 4 som ble nr 42.

Tormod Svorkdal stilte til start i hoppbakken under Junior-NM. Fredag ble det en 43. plass i K90. Lørdag var det Norgesmesterskap for kretslag. Tormod Svorkdal fikk en 8. plass for Sør-Trøndelag sammen med Jens Fredrik Loe og Joakim Aune. Seieren gikk til Hedmark som vant foran Troms og Akershus. Søndag gikk storbakkerennet på Lillehammer. Tormod ble nr 39 etter et hopp på 104 meter. Suveren seier gikk til Johann Andre Forfang fra Tromsø som hoppet hele 132 meter i andre omgang.