Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Øystein og Vegard høyt oppe i NC

Øystein og Vegard høyt oppe i NC

06.02.2015

I helga arrangerer Østre Toten Skilag DNB Cup 5/Statkraft Junior Cup 4. Fredag var det felllestarter. Fellesstartene for junior var også årets Norgesmesterskap.

Oystein Solligard NC Folldal 2014
Øystein Solligård er i ferd med å etablere seg godt opp på listene i Norgescupen i skiskyting. Under fredagens fellesstart ledet Øystein seniorklassen ut fra siste skyting. Med 18 treff på standplass(0-1-1-0) kunne Øystein gå ut som førstemann etter fjerde skyting, fire sekunder foran Kristoffer Langøien Skjelvik fra Os og 14 sekunder foran årets NC-vinner i Knyken Erling Aalvik. På siste sløyfa fikk Øystein Solligård det tøft, og han falt tilbake til en 10. plass. Erling Aalvik vant en spennende spurt foran Skjelvik og Vetle Ravnsborg Gurigard fra Vingrom. At Øystein Solligård taper litt i løypa mot disse utøverne er ikke overraskende med tanke på vinterens resultater. Både Skjelvik og Gurigard gikk gode løp under langrenns-NM på Røros, hvor begge endte topp-30 på 15 kilometer friteknikk. For Øystein Solligård var fellesstarten uansett en veldig god prestasjon.

Vegard Selvnes Folldal 2014
For OIL-juniorene var fredagens fellesstart NM-distanse. Vegard Selvnes gikk et veldig godt løp i Menn 19 år. Vegard ledet ut fra andre skyting etter å ha skutt to fulle hus. Med en bom på hver av de to siste skytingene hang Vegard hele tiden med i kampen om en topplassering. Han endte opp i et spurtoppgjør om 4. plassen og kom inn til en flott 5. plass, knappe halvminuttet bak vinner Sindre Pettersen fra Nittedal. Peder Hojem, som Vegard slo i forrige helgs KM, ble nummer to.
Emma Staveli gikk inn til 11. plass i Kvinner 17 år(3-0-1-0), drøye to minutter bak Mari Wetterhus fra Svene som vant klassen.
Martin Lund ble nr 44 i Menn 18 år(0-1-2-3). Martin var fire minutter bak vinner Harald Øygard fra Skrautvål. Erlend Wormdal Staveli ble nr 57 i klassen(0-0-3-1). Begge våre utøvere gjorde gode løp til og med andre skyting, men fikk det tungt mot slutten.