Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Ny Norgescuphelg for skiskytterne

Ny Norgescuphelg for skiskytterne

17.01.2015

Drangedal IL og Fyresdal SSL arrangerer denne helga DNB Cup 4/Statkraft Junior Cup 3 i skiskyting. Dette er den første Norgescuphelga etter at Orkdal IL arrangerte fellesstart og sprint i Knyken for 14 dager siden.

Vegard Svene 170115
Orkdal IL stiller med sine juniorer og seniorer i Svene. På lørdagens normalprogram var det Vegard Selvnes som gjorde det best av våre utøvere. Vegard var med i kampen om pallplassene etter å ha skutt tre fulle hus på de tre første skytingene. På siste stående ble det to bom, noe som er kostbart på en normaldistanse. Vegard Selvnes falt noe tilbake på resultatlista og gikk i mål til en 11. plass. Løpet viste likevel at det er lite som skal til for at Vegard skal kunne kjempe om de beste plasseringene i 19-årsklassen. Mattis Haug, som vi husker gikk med den gule ledertrøya i Knyken, vant klassen.

Erlend Martin Emma Svene 170115

Emma Staveli gjorde gode konkurranser i Knyken for 14 dager siden. Under normalprogrammet i Svene ble det med 7 bom en 17. plass i Kvinner 17 år. Fjorårets vinner av Hovedlandsrennet i Knyken Kristiane Holm fra Simostranda gikk et bortimot perfekt løp og vant med nesten to minutter.

I Menn 18 år gikk Erlend W Staveli inn til en 36. plass. Dette er framgang for Erlend, som hadde skyteresultatene 1-1-0-2. Martin Lund har slitt mer de siste Norgescupkonkurransene og med 8 bom endte Martin nede på en 49. plass. Aleksander Fjeld Andersen fra Geilo har tatt vare på "Knykenformen". Fjeld Andersen tok en ny Norgescupseier.

Oystein Svene 170115
Øystein Solligård ble nr 26 i seniorklassen(1-2-0-2). Martin Eng fra Nittedal vant klassen suverent.

Søndag var det sprint under DNB Cup 4/Statkraft Junior Cup 3 i Svene. Vegard Selvnes gikk et nytt godt løp og ble nr 10(2-0), halvannet minutt bak Brage Monstad fra Lier. Martin Lund ble nr 44 i Menn 18(2-3), mens Erlend W Staveli ble nr 50(1-2). Sturla Holm Lægreid fra Bærum gjorde som under fellesstarten i Knyken og vant klassen.
Emma Staveli ble nr 13 på søndagens sprint(1-2). Emma var drøye ett og et halv minutt bak vinner Synne Findal Skar fra Sannidal. Øystein Solligård gikk inn til en ny 26. plass i Menn senior etter strafferunder. Flere av våre utøvere viser god fart i sporet, men det trengs nok noen økter på standplassen i Knyken foran neste Norgescup som arrangeres av Østre Toten Skilag 6.-8. februar.

Se utviklingen fra helgas løp i Svene via arrangementets livesider.

PS! Vi gratulerer Mari Muan fra Meldal, som tok sin tredje strake seier i Norgescupen under normaldistansen i Svene.