Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Gode renn i NC på Lillehammer

Gode renn i NC på Lillehammer

08.12.2012

Fire av Orkdal IL sine skiskyttere er denne helgen på Lillehammer for å delta i DNB-StatCraft Cup. Dette er tilsvarende arrangement som vi hadde i Knyken forrige vinter. Flere av utøverne lyktes godt og fikk fine plasseringer.

Vegard Selvnes fikk den beste plasseringen under lørdagens normaldistanse. Vegard gikk inn til 10. plass i klassen Menn 17 år etter fem bom på standplass(0-2-0-3). Han var ca tre minutter bak vinneren Espen Johnsen men bare minuttet bak 4. plassen. Espen Løfshus Staveli ble nummer 62 i Menn 17 år etter totalt sju bom.

Ola Staveli fikk en 13. plass i klassen Menn 18 år. Ola var med sine fem bom(2-1-1-1) fire og et halv minutt bak vinneren Carl Jørgen Sunde Flaen som skjøt feilfritt.

Den fjerde utøveren fra Orkdal som deltar under helgas Norgescup er Øystein Solligård. Øystein fikk en 16. plass i klassen Menn 20-21 år. Han fikk totalt fire bom(1-1-0-2) og var med det ca fire minutter bak Erling Aalvik som vant klassen. Aalvik ser ut til å fortsette den gode trenden fra forrige sesong. Han imponerte også veldig da Norgescupen ble arrangert i Knyken i februar.

Søndag var det sprint som stod på programmet. Ola Staveli oppnådde det beste resultatet av våre utøvere med sin 11. plass. Ola skjøt en bom på hver skyting og endte ca to minutter bak vinneren Anders S Juveli. Vegard Selvnes fikk en 21. plass søndag etter fire bom(1-3). Espen L Staveli ble nr 70 med sine seks bom(4-2). Endre Wold vant klassen. Øystein Solligård ble nr 21 på sin sprint med fire bom(2-2). Øystein hadde langt opp til vinner Vegard Bjørn Gjermundshaug som skjøt feilfritt.

Å konkurrere mot de beste er uansett god trening for Orkdal IL sine utøvere. Eksempelvis klarte søndagens vinner i Menn 20-21 Vegard Bjørn Gjermundshaug en fjerdeplass i herreklassen under sesongåpningen på Beitostølen. Der slo han blant andre Lars Berger og Henrik L`abèe-Lund. L`abèe-Lund sikret søndag stafettseier for Norge i World Cup.

Resultatlister ser dere på arrangørklubben Vingrom sine nettsider.