Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Gode prestasjoner på NM rulleskiskyting

Gode prestasjoner på NM rulleskiskyting

21.09.2021

Team Knyken på NM rulleskiskyting på Lillehammer 17. -19. september.

Etter at utøverne på Team Knyken har vært i et slags «vakum» mtp. nasjonale konkurranser det siste
året, var det store forventninger til endelig å få delta på et stort skiskytterrenn igjen. 6 utøvere fra
Team Knyken reiste denne helga til NM i rulleskiskyting på Birkebeinern stadion på Lillehammer.
RulleskiNM er et stort arrangement med over 400 deltakere, og med hele skiskyttereliten på plass.
NM helga var i år avslutningshelga på Lerøy sommercup – som tidligere i høst har hatt renn på
Steinkjer og på Gjøvik.
For de aller fleste av utøverne var det første gangen de var på Birkebeinern stadion. Å gå på et
nasjonalt anlegg er i seg selv stor stas – i tillegg hadde Team Knyken med Helga Tungen og Magnus
Steien Løseth som var debutanter som første års juniorer. Oskar Uv og Olve Tungen deltok i 18 års
klassen. Også de må betegnes som debutanter i denne sammenhengen da tida som juniorer
foreløpig har vært under nedstenginga av idretten. Amanda Kvernmo Lynum og Iver Slupphaug har
deltatt på dette norgescupsirkuset før (som 17 og 18 åringer), men for dem var det spennende med
«opprykk» til den eldste sammenslåtte juniorklassen 20 – 22 år, der de begge er første års utøvere i
klassen. I tillegg til ny klasse var det også nye og noe lengre distanser.
Fredag var det treningsdag, mens på lørdag var det duket for sprint for alle klasser. Med en god del
spenning i kroppen, og muligens litt høye skuldre, så gikk sprinten greit for de aller fleste. Iver
Slupphaug var først ute, og med grei skyting (1 bom på ligg og 1 bom på stående) og en ok dag i løypa
gikk han inn til en 20. plass i klassen Menn 20-22. Amanda Kvernmo Lynum fikk etter lengre tids
sykdom en tyngre dag i sporet, men også hun presterte grei skyting (2 bom på liggende og 1 på
stående), og gikk inn til 24. plass i klassen Kvinner 20-21.
I klassen Menn 18 år fikk Olve Tungen en god start på sprinten med 5 treff på liggende skyting. Men
på stående skyting ble det tre bom, som holdt til en 12. plass i klassen. Oskar Uv fikk en tøffere start
på sprinten, og fikk til slutt 5 strafferunder. Dette holdt til en 36. plass i samme klasse.
For de yngste juniorene ble det litt for mange bom for Magnus Steien Løseth på lørdagens sprint,
men med grei fart i sporet gikk han inn til en 31. plass i klassen Menn 17 år. Helga Tungen startet sin
sprint godt med fullt hus på liggende skyting. På stående skyting fikk hun 3 bom, som resulterte til
17. plass i klassen Kvinner 17 år.
På søndag var det fellestart med utgangspunkt i lørdagens resultater på sprinten. Fellesstart
skiskyting er «rocken roll», og med 4 skytinger (2 liggende og 2 stående) endrer ting seg raskt i løpet
av rennet. I klassen Menn 20-22 år åpnet Iver Slupphaug klokt, og disponerte etter hvert løpet godt.
Iver presterte godt på skytebanen, og fikk til sammen 18 treff. Med to strafferunder holdt det til en
sterk 12. plass i klassen. Han gikk seg opp 8 plasser fra lørdagens sprint.
I klassen 18 år lyktes Oskar Uv bedre på standplass, og traff 16 av 20 blinker. Det holdt også til en 12.
plass i den klassen og Oskar gikk seg betraktelig opp på resultatlista i forhold til lørdagens sprint. Olve
Tungen fikk litt flere bom på søndagens fellesstart og gikk inn til en 23. plass i samme klasse.
I 17-års klassen fikk Magnus Steien Løseth litt for mange bom, og endte på en 19. plass i klassen
Menn 17 år. Helga Tungen hadde også en litt tyngre dag på standplass, og gikk inn til en 24. plass i
klassen Kvinner 17 år.
Både Helga i Olve Tungen har deltatt på alle rennene i Lerøy sommercup. Der har de tidligere hatt
gode resultater, med blant annet seier og en 3. plass til Olve Tungen i konkurransene på Steinkjer.
I sammendraget på Lerøy sommercup har både Olve og Helga Tungen hevdet seg godt.