Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Gode prestasjoner på Liatoppen

Gode prestasjoner på Liatoppen

10.04.2016

I helga har den 29. utgaven av Bendit Liatoppen skiskytterfestival blitt arrangert på Ål. Tradisjon tro har Orkdal IL hatt en god tropp på start i dette store arrangementet med over 1100 deltakere i alderen 10-16 år.

Konkurransene ble innledet fredag med Larsenstafett for 3 av våre utøvere. Ole Erik Skålholt, Magnus Steien Løseth og Olve Tungen stilte til start i gutter 11-12. Og hvilken opplevelse det ble for våre gutter: De var med og preget stafetten fra a til å, og endte på en flott tredjeplass. Glitrende skyting av alle tre!

STAFETT LAGET LT 2016

Her har guttene fått sine velfortjente premier!

Helga Skaun

Helga gikk 2 flotte konkurranser på Ål!

Lørdag var det duket for individuelle konkurranser. Og det ble igjen gjort store prestasjoner av Orkdalsløpere. Helga Tungen klatret helt opp på andreplass i J11! Hun skjøt 3 bom på første skyting og feilfritt på andre. Og med særdeles god fart i sporet ble resultatet knall. Søskenbarn Ane Sigrid Tungen fulgte opp med en kjempegod niendeplass i samme klasse. Arnt Johan Tungen som har særdeles gode tradisjoner på Liatoppen, leverte ett toppløp i dag også. Han ble nummer seks i G14 etter kun 1 bom på standplass. Arnt Johan var kun 23 sekunder etter vinneren, så det var meget tett i den klassen. I G12 tok Olve Tungen en flott tiendeplass. Han senka 9 blinker og gikk godt! Ole Erik Skålholt i samme klasse var uheldig og brakk staven, men ble likevel nr. 36 av 94 startende. Ellers tar vi med at Magnus Steien Løseth ble nr. 47 av 80 startende i G11, og Amanda Lynum ble nr. 22 av 41 i J14.

OE LT 2016

En noe betenkt Ole Erik etter stavbrekk i konkurransen på lørdag.

I dag søndag var det siste konkurransedag på Liatoppen. Og våre løpere greide å gjenskape lørdagens gode prestsjoner.

Helga blåkopierte løpet fra lørdag, og kunne igjen innkassere en kjempemessig andreplass! Ane Sigrid traff også akkurat samme plassering som lørdag, nemlig en knallgod 9. plass. Magnus i G11 klatret mange plasser sammenlignet med lørdag etter et godt løp med kun 2 bom, det ble en fin 17. plass.I G12 gikk Olve nok et godt løp, og greide en god 11. plass. Ole Erik slapp unna stavbrekk i dag, gikk et godt løp og endte som nummer 24 av 93 startende.

AJ LT 2016

Arnt Johan gikk 2 meget gode konkurranser på Liatoppen.

I motsetning til de yngste gikk Amanda og Arnt Johan fellestart søndag. Arnt Johan kopierte også sitt gode resultat fra lørdag, og ble nok en gang nr. 6. Dette i en klasse med 92 startende, og høyt nivå. Han ledet fellesstarten inn til andre skyting, men 2 bom der hindret han i å kjempe om seieren. Amanda skjøt en bom mindre enn lørdag, og hevet seg ett hakk på resultatlista. Amanda fikk en god 21. plass av 41 startende.

Liatoppen 2016

Vi er sikre på at våre utøver har fått minner for livet, og økt motivasjon for å drive med skiskyting etter flotte dager på Liatoppen!

Fullstendige resultater og livestream av alle konkurranser ligger på arrangørens sider.