Avdelinger > SKI > SKISKYTING > 19. plass under DNB Cup på Geilo

19. plass under DNB Cup på Geilo

22.11.2014

I helga gikk årets første Norgescuprenn i skiskyting. DNB Cup 1 ble arrangert på Geilo. Lørdag var det sprint, med Orkdal ILs Øystein Solligård på startstreken i seniorklassen. Søndag var det fellesstarter på Geilo.
Øystein Solligård går en spennende sesong i møte som førsteårs senior. Lørdagens sprint var hans første Norgescupdistanse, og Øystein klarte seg bra til tross for tynt treningsgrunnlag på snø i høst. Det ble en 31. plass(1-2), knappe to minutter bak vinneren Vetle Ravnsborg Gurigard fra Vingrom. Øystein gikk en veldig god sisterunde, hvor han avanserte 12 plasser på resultatlista. Det var fem sekunder fra Øystein Solligård på 31. plass opp til Andreas Kvam fra Meldal som ble nr 28. Hele 86 herreløpere stilte til start på lørdagens sprint.

På søndagens fellesstart gikk Øystein Solligård et solid løp, og endte helt oppe på 19. plass. Etter en litt tung start med to bom på første skyting gikk det meste riktig vei for Øystein. Med skyteresultatene 2-0-1-1 og bra fart i sporet ble han nr 19, to og et halvt minutt bak landslagsutøver Vetle Sjåstad Christiansen. En annen utøver som imponerte på Geilo var Andreas Dahlø Wærnes fra Trondhjems, som fulgte Sjåstad Christiansen helt inn til mål og tapte et spurtoppgjør.

Mindre enn et minutt skilte Øystein Solligård fra en topp 10 - plassering i Norgescupen. Dette må sies å være en god debut i den tøffe konkurransen blant Norges beste skiskyttere.

Rett over nyttår er det Norgescup i Knyken skisenter! Før den tid er det konkurranser i Folldal 6. og 7. desember.

Les mer om Norgescupåpningen på arrangørens egne hjemmesider.