Avdelinger > SKI > SKISKYTING > 5. plass til Øystein i Mo

5. plass til Øystein i Mo

19.01.2013

Flere av Orkdal ILs skiskyttere var denne helga i Mo i Rana på Norgescup skiskyting. Lørdag var det supersprint med prolog og finaler. Søndag var det vanlig sprint.

Thomas L Staveli, Øystein Solligård, Ola Staveli og Vegard Selvnes deltok under helgas DNB Cup/Statkraft Junior Cup på Skillevollen i Mo.

Lørdag var det supersprint, en øvelse som gjennomføres på denne måten:
PROLOG
 15 sekund startintervall.
 Ligg – stå.
 3 ekstraskudd på hver skyting.
 Strafferunde på 100 m for alle klasser (K/M 17 – senior)
FINALE
 Fellesstart. Inntil 30 løpere i hver klasse (de beste i prologen).
 Ligg – ligg – stå – stå
 3 ekstraskudd på hver skyting. Løperne må ha 12 ekstraskudd i ekstraskuddholder
eller i magasin. Det er tillatt å legge ekstraskudd på matta. Ubenyttede skudd kan ligge
igjen på matta.
 Strafferunde på 100 m for utøvere i klassen K/M 17-18 år. For K/M 19, 20-21 år og
senior blir man tatt ut av løpet hvis man ikke har skutt fullt hus på en av skytingene
etter at ekstraskudd er benyttet.
 For løpere som ikke har skutt alle skytingene før 1 minutt før neste start, blir tatt ut av
løpet ved standplass. Husk å visitere våpen.

Vegard Selvnes gikk inn til en flott 7. plass i finalen Menn 17 år ca halvminuttet bak vinneren Harald Birkeland Larsen fra Molde og Omegn. Ola Staveli fikk også gå finale og endte som 14. mann i Menn 18 år. Ola var 1.42 bak Henrik Aslesen fra Fet som tok seieren. Thomas Løfshus Staveli ble nr 26 i Menn Senior. Magnar Kne Galåen fra Røros vant klassen. Øystein Solligård fikk en 25. plass i Menn 20-21 år. Andreas Grimstvedt fra Fossum var best i Menn 20-21.

Søndag var det vanlig sprint i Mo. Øystein Solligård slo til med 5. plass drøye 20 sekunder etter vinneren Håkon Svaland fra Birkenes. Øystein hadde som de fire foran seg på lista to bom, og det skilte bare tre sekunder opp til 3. plassen.
Vegard Selvnes gjentok lørdagens plassering med en ny solid 7. plass i Menn 17 år. Vegard hadde litt over et minutt opp til vinner Mattis Haug fra Fet. Tre bom på stående kostet nok pallplassen for Vegard denne gangen.
Ola Staveli ble nr 11 på sprinten i Menn 18 år noe som var tre plasseringer opp fra lørdagens supersprint. Ola fikk to bom og var 2.24 bak vinner Isak Flo Bødal fra Stårheim som skjøt feilfritt.
Thomas L Staveli ble nr 27 i seniorklassen med totalt tre bom. Christian Sæten fra Nittedal var beste senior.

Resultatene fra helgas DNB Cup/Statkraft Junior Cup ser dere her.