Avdelinger > SKI > LANGRENN > Egne renn > Eirik Lorentsen vant Midtnorsk i Knyken

Eirik Lorentsen vant Midtnorsk i Knyken

07.06.2015

Midtnorsk rulleskicup 2015 startet i Knyken skisenter søndag med normaldistanse fristil for aldersgruppen 13 år til senior. 74 løpere stilte til start i det første av totalt seks renn i rulleskicupen denne sesongen. Eirik Lorentsen fra Henning Skilag stakk av med seieren i menn senior etter å ha spurtet fra en hardtkjempende Øyvind Skaanes inne på stadion i Knyken.
Marte Skaanes fra Strindheim vant klassen kvinner 19/20 år. Hun var også raskeste kvinne totalt under det første rennet i Midtnorsk rulleskicup.

Bilder fra søndagens renn ser dere i vårt fotoalbum.

Resultater fra renn 1 i Midtnorsk rulleskicup 2015 ser dere her(pdf-format).

IMG 4242

Eirik Lorentsen tok tidlig ledelsen i seniorklassen under Midtnorsk rulleskicup søndag. Lorentsen hadde Øyvind Skaanes, Erik Fagerholt og sin egen lagkamerat Petter Torås Halseth et lite stykke bak. Etter fire av tolv kilometer klarte Øyvind Skaanes å komme opp i ryggen på Lorentsen. De to gikk sammen resten av løpet. Bildet viser oppløpet hvor Eirik Lorentsen har avgjort rennet til sin fordel. For Lorentsen som har ambisjoner om World Cup - deltakelse kommende vinter, var rennet i Knyken ei god gjennomkjøring.

IMG 0352
Det har vært veldig varierende vær i Trøndelag i vår. I helga har det regnet mye, men heldigvis var det oppholdsvær og fine forhold under søndagens konkurranser i Knyken, til tross for en del skumle skyer.

IMG 0327
Her har starten gått i klassene jenter 13 og 14 år.

IMG 0332
Søndagens renn endte i flere tette dueller, blant annet i gutteklassen for 14-åringene. Iver Slupphaug så lenge ut til å gå av med seieren, men lagkamerat i Orkdal IL Arnt Johan Tungen kom sterkt på slutten og vant.

IMG 4120
Thomas Venn Fagerli vant 13-årsklassen for gutter. Her er han i fint driv på tur opp Bankbrua i Knyken.

IMG 4139
Hedda Fevang Tveit fra Utleira gikk først i mål under fellesstarten i klassen jenter 13 år. 14-årsklassen ble vunnet av Hedda sin lagvenninne Anette Nilsen. Utleira er en av klubbene som stiller med flest utøvere i de aldersbestemte klassene.

IMG 4156
Håvard Mo fra Orkdal vant en spennende fellesstart i gutter 16 år. Håvard kom i mål rett før Andreas Striger Halset fra Byåsen og Håkon Gorseth Halvorsen fra Støren. Håkon fikk en vanskelig start på sitt løp med stavbrekk i løpet av de første 100 metrene.

IMG 4160
Sander Kjelstad fra Støren gikk et imponerende løp i 15-årsklassen og vant klart foran fjorårsvinner i Knyken Karsten Andre Vestad fra Molde og Omgn og Heike Aas Bjørset fra Støren.

IMG 4173
Maren Smulan Sagland gjorde som i 2014 og gikk først over målstreken i sin klasse(jenter 16 år). Mari Helgesen ble vinner i jenter 15 år.

IMG 4184
Torunn Taksgaard er en av mange talentfulle skiløpere i Strindheim IL. Torunn gikk inn til seier i kvinner 17 år.

IMG 4194
Torunn Taksgaards lagvenninne Marte Skaanes vant Tour de Knyken i vinter. Søndag ble det en ny seier, denne gangen på rulleski.

IMG 4201
Hans Martin Helgesen vant Midtnorsk rulleskicup i 2014. Han ligger også veldig godt an etter årets første renn som endte med seier i Knyken. Henrik Husdal og Eivind Landsem endte på de nærmeste plassene i 18-årsklassen.

IMG 4228
Menn 17 år er en av klassene i Midtnorsk rulleskicup med størst deltakelse. Søndagens renn over 8 kilometer var jevnt med flere løpere som kjempet om pallplassene. Håkon Skaanes(nr 68) avgjorde mot slutten og vant foran Joakim Skaanes og Brynjar Kvernstad.

IMG 4101
Orkdal Idrettslag og Midtnorsk rulleskicup takker for oppslutningen rundt det første av seks renn i årets cup.