Avdelinger > SKI > ALPIN > En god alpinsesong i Knyken er over

En god alpinsesong i Knyken er over

05.04.2023

Alpinanlegget og barneskitrekket i Knyken skisenter har med unntak av noen milde perioder vært åpent siden første halvdel i januar. I 2022 hadde vi anlegget åpent fram til siste dag i mars. I dag onsdag før påskehøytiden avsluttet vi årets alpinsesong i Knyken. Det har vært en fin sesong for ivrige alpinister. Vi minnes også det store snøfallet som kom i løpet av vinteren, et snøfall som gjorde at vi måtte stenge på grunn av for store snømengder. Heldigvis klaret Knykenfolket å klargjøre anlegget igjen veldig fort. 

IMG 2666Alpinanlegget i Knyken drives utelukkende på frivillig arbeid. Knykenfolket og løypekjørerne i Knyken preparerer alpinbakkene på dag- og kveldstid. Heis og lys vedlikeholdes også av Knykenfolket. På dugnader i Knyken bidrar alpinutvalget med rydding og videreutvikling av alpinbakkene. Over 50 frivillige stiller som alpinvakter i løpet av vintersesongen.

IMG 2667

Svært få alpinanlegg, om noen, klarer å holde driften oppe kun ved hjelp av frivillig arbeid. I Orkdal Idrettslag er vi veldig glade og takknemlige for den fantastiske innsatsen som gjennom hele vinteren legges ned for at alpinanlegg og barneskitrekk kan holdes åpent. På grunn av frivillig innsats klarer vi å holde prisene i alpinanlegget nede på et nivå under halvparten av det andre skianlegg har. I tillegg kan vi opprettholde barneskitrekket som et gratis tilbud til alle som besøker Knyken skisenter.

Knyken mars 2018 01Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter takker alle som bidrar i anlegget vårt for en fantastisk dugnadsinnsats! Uten deres hjelp hadde det ikke vært mulig å drive et skianlegg slik vi gjør. Nye frivillige ønskes velkommen til neste sesong - vi vil gjerne ha flere med på laget.

Ut på våren starter arbeidet foran en ny vinter i alpinanlegget i Knyken skisenter. Bakkene skal jevnes ut videre slik at det trengs minst mulig snø for å skape skiforhold. Heisanlegget skal vedlikeholdes slik at vi får minst mulig driftsstans.

Skiforholdene i langrennsløypene vil være gode en god stund framover. Det vil nok også være forhold for skileik og aking i barneskitrekket.

Knyken mars 2018 02På vegne av alpinavdelingen i Orkdal Idrettslag takker vi for en flott sesong - vi gleder oss allerede til vinteren 2024!


Relaterte saker:

15.03.2024
Stengt alpinanlegg og barneskitrekk
På grunn av mildvær og lite snø stengte alpinbakken i...

Les mer…

18.02.2024
Driftsproblemer med barneskitrekket
Barneskitrekket i Knyken har driftsproblemer.

Les mer…

16.02.2024
Knyken i vinterferien
Uke 8 er vinterferie og Knyken skisenter holder åpent.

Les mer…

10.02.2024
Åpent alpinanlegg - barneskitrekket i orden
Lørdag åpnet alpinanlegget i Knyken for sesongen.

Les mer…

07.02.2024
Åpning av alpinanlegget i Knyken
Alpinanlegget i Knyken skisenter åpner lørdag 10. februar med åpningstid 11.00-17.00.

Les mer…

04.02.2024
Åpning av barneskitrekket i Knyken
I løpet av høsten 2023 ble det montert nytt skibånd...

Les mer…

12.01.2024
Trenger snø og kulde for å kunne åpne alpinanlegget
Vi venter på at alpinanlegget og barneskitrekket i Knyken skisenter...

Les mer…

03.01.2024
Bli alpinvakt!
Orkdal Idrettslag driver alpinanlegget i Knyken skisenter.

Les mer…

30.03.2023
Alpingruppa mobiliserer for lengre sesong
Alpinanlegget i Knyken skisenter drives utelukkende av frivillig arbeid.

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere