Avdelinger > FOTBALL > Tiller slo Orkla

Tiller slo Orkla

06.10.2013

418 tilskuere møtte opp for å se toppoppgjøret i 3. divisjon mellom Orkla og Tiller på Orkdalsbanken stadion. Kampen var ekstra viktig for bortelaget som trengte tre poeng i kampen om opprykk. Tiller avgjorde kampen det siste kvarteret og vant 4-2 mot et Orklalag som lenge hang godt med men som tapte de viktige duellene foran eget mål.
Arnstein Buøy ga Orkla en flott start med sin frisparkscoring etter 7 minutter. Tiller utlignet etter 18 minutter før Emil Lynum på ny førte Orkla i ledelsen med sitt mål i det 26. minutt. Tiller slo tilbake etter drøye halvtimen og det stod 2-2 til pause etter en jevn omgang i høstværet på Orkdalsbanken stadion.
I andre omgang var det lenge jevnt mellom lagene. Orkla hadde flere overgangsmuligheter, kantspillerne Lynum/Løkken viste gode ferdigheter og ga backene til Tiller problemer flere ganger. Det var likevel Tiller som skapte de fleste sjansene, flere etter vunnede dueller i Orkla-feltet. Det ble høy temperatur utpå banen utover i omgangen og begge lagene var misfornøyd med dommeravgjørelser. Orkla fikk som flere ganger tidligere i sesongen unødvendige gulkort som følge av munnbruk og urutinert duellspill. Erlend Løkken ble ifølge hjemmelaget og publikum snytt for flere frispark og en av disse duellene førte til at Løkken ble skadet. Med kantspilleren på sidelinjen klarte Tiller å utnytte overtallet. Bortelaget gikk opp til 3-2 etter et raid på høyresiden som Orklastopperne ikke klarte å forhindre. Like etter ble det 4-2 til Tiller. En av mange avslutninger på hodet mot Håkon Næss i Orklamålet ga resultat.
Etter 4-2 scoringen gikk lufta ut av Orkla-spillerne. Hassan Halane fikk også en skade og måtte forlate banen. Kampen ebbet ut uten flere scoringer og Tiller kunne juble for tre viktige poeng i en spillemessig jevn kamp der Trondheimslaget skapte de fleste sjansene. Tiller kjemper nå en tett kamp med Stjørdals-Blink om opprykk til 2. divisjon.
Orkla spiller borte mot Buvik neste lørdag i en kamp som kan avgjøre hvem av lagene som tar fjerdeplassen på tabellen bak Tiller, Blink og Verdal. KIL/Hemne røk 0-6 hjemme mot Tynset lørdag og havner bak Orkla og Buvik denne sesongen.
Siste hjemmekamp for Orkla er 19. oktober mot Steinkjer. Møt opp og støtt laget i årets siste kamp etter en flott sesong i 3. divisjon der laget er mestscorende i avdelingen! Etter matchen er det bare å ta turen opp til Orkdal Samfunnshus Grøtte hvor OIL Ski og Mannskoret Lerka arrangerer høstkonsert:) https://www.facebook.com/events/530624703698303/

Resultater og tabell for Orkla FK i 3. divisjon ser dere her.