Avdelinger > FOTBALL > Folkefest da RBK slo Orkla

Folkefest da RBK slo Orkla

24.04.2014

Nesten 3000 mennesker var tilstede på Orkdalsbanken stadion da Orkla Fotballklubb møtte Rosenborg til 1. rundekamp i Norgesmesterskapet 2014. Det unge Orkla-laget imponerte lenge mot et Rosenborg som slet med å få stort nok tempo på ballen. Rosenborg klarte likevel å sikre avansement til 2. runde. De vant til slutt fortjent 3-0.

Bilder fra Avisa-ST

Orkla RBK 240414 01
Det var knyttet stor spenning til hvorvidt Orkla kunne skape problemer for Rosenborg på Orkdalsbanken stadion. Rosenborg stilte med en blanding av rutinerte Tippeligaspillere og unge talenter fra egen juniorstall. Det var muligens litt overraskende at Per Joar Hansen valgte å stille med såpass mange av sine andrevalg til denne kampen. Med spillere som Rønning, Dorsin, Berntsen, Selnæs, Mikkelsen, Riski og Chibuike i startoppstillingen skulle Rosenborg likevel kunne dominere kampen mot tredjedivisjonslaget.

Orkla RBK 240414 02
Orkla gikk offensivt ut fra start. De stresset Rosenborg og jaget ballen høyt opp på banen. Etter en god Orkla-åpning tok Rosenborg ledelsen i det 13. minutt. Tobias Mikkelsen skjøt en markkryper inn i det høyre hjørnet til Orkla-keeper Håkon L Næss. Målet endret ikke kampbildet. Orkla kom til flere muligheter utover i omgangen. Midtbanen til Orkla med kaptein Steinar Gjersvoll, Hassan Halane og Sondre Sørløkk styrte mye av spillet i det flotte vårværet på Orkdalsbanken stadion. I tillegg fant  forsvaret til Orkla fornuftige avstander både til Rosenborgspillerne og til eget midtbaneledd. Foran jaget Joachim Elshaug, Arnstein Buøy og Erik Helgetun hver en ball, og keeper Stubhaug i RBK-målet måtte gjentatte ganger klarere i ingenmannsland.

IMG 0089
Normalt sett vil eliteserielag ta over mer og mer av initiativet utover i en slik kamp. Rosenborg kjørte innpå Tore Reginiussen og Mikkel Diskerud fra starten av i andre omgang. I tillegg kom Alexander Søderlund inn mot slutten av kampen. Rosenborg klarte likevel ikke å dominere banespillet. Orkla hang godt med og skapte flere halvsjanser. Utover i omgangen ble rommene større i Orklaforsvaret. Orkla stod med forsvaret høyt og Rosenborg fikk flere store muligheter i overgangsspillet. Rosenborgangriperne var nok sugne på å få gode opplevelser, og de sprang seg flere ganger inn i offside.

IMG 0093
Ikke overraskende var det på en dødball at Rosenborg avgjorde kampen. Knappe kvarteret før slutt fikk Tore Reginiussen heade ballen i mål alene foran Håkon L Næss. Før det hadde John Chibuike brent en kjempemulighet alene med keeper.
Rett før slutt kunne Alexander Søderlund pirke ballen i mål til 3-0 for bortelaget. Orkla skal være stolte av prestasjonen i cupkampen på Orkdalsbanken stadion. Helt fram til 0-2 var det spenning i kampen.

IMG 0094
Riktig lag vant kampen, men Nils Arne Eggen kunne være godt fornøyd med sine spillere etter cupoppgjøret. Per Joar Hansen var nok også fornøyd med resultatet, selv om han helt sikkert kunne tenkt seg en mye bedre prestasjon av sitt Rosenborglag.
TV2-duoen Davy/Mini var nok imponert over Orkla med en knallgod Hassan Halane i spissen for et lag som stod på i 90 minutter. Mange av de 3000 som så kampen dro heim med god tro på dette Orkla-laget i årets sesong.