Avdelinger > FOTBALL > Barnefotballkveld i OIL

Barnefotballkveld i OIL

28.05.2015

Denne uka arrangerte sportslig utvalg i Orkdal IL fotball en barnefotballkveld på Orkdalsbanken stadion. OIL ønsker å utvikle arbeidet med barnefotball i idrettslaget. Det beste stedet å starte er og gi alle frivillige som bidrar på de aldersbestemte lagene en større teoretisk og praktisk trygghet i forhold til å lede en barnegruppe i fotballaktivitet.

Barnefotball 260515 01
Roger Fuglås er en del av det sportslige utvalget i fotballavdelingen. Han er blant initiativtakerne til dette utviklingsarbeidet. Orkdal IL fotball har utarbeidet en ny sportslig plan for sine lag i aldersgruppen 6-12 år. Den sportslige planen tar utgangspunkt i retningslinjene for barnefotball fra Fotballforbundet.

Barnefotball 260515 02
I barnefotballen gjelder prinsippet flest mulig - lengst mulig. Dette prinsippet er minst like viktig når barna går over i ungdomsfotballen. Dersom flest mulig holder på lengst mulig øker også sjansen for at noen blir best mulig. Gjennom barnefotballkvelder får trenere og lagledere i Orkdal IL tips og idèer til å skape effektive treninger med en klar plan der det er lite dødtid. For å få til dette er det viktig å tenke enkelt. Blir det for mange øvelser øker sjansen for at barna blir stående i kø. En fotballtrening bør inneholde fire hovedmomenter. Alle bør øve på kontroll av ballen, spille med/mot, avslutninger/scoringer og smålagsspill. Differensiering skal kunne brukes i treningssammenheng. Alle bør få utfordringer i forhold til sitt mestringsnivå. I Orkdal ILs sportslige plan skal vi drive etter 1/3 prinsippet. Barna skal av og til spille med barn som har kommet lenger enn seg selv, av og til med barn på samme nivå, og av og til med barn som ikke har kommet så langt i sin fotballutvikling.

Les Fotballforbundets hefte om barnefotball her.

Barnefotball 260515 03
De voksne har en viktig rolle i et barnefotballmiljø. Rettledning og ros på fremgang uansett mestringsnivå er avgjørende. Det er større muligheter for å videreføre gode holdninger til barna dersom de voksne er gode forbilder. Dette gjelder både i trening og kamp. 

Barnefotball 260515 04
På bildet er guttene på barnefotballkvelden "sjef over ballen". Gjennom praksisøkter, trenerkurs og en mest mulig felles ideologi i barnefotballen ønsker Orkdal IL å være "sjef" over den sportslige utviklingen i fotballavdelingen. Utviklingen skjer i samarbeid med Orkla Fotballklubb. Når barna i OIL blir 13 år går de inn i ungdomsavdelingen til Orkla. Les mer om trenerløftet på Orkla sine hjemmesider.

PS! Minifotballen ruller for fullt på Orkdalsbanken stadion. Hver torsdag spiller barn i alderen 6-10 år kamper. Hvem som vinner har egentlig veldig liten betydning. Resultatfokuset i barnefotballen skal være lavt. Det som betyr noe er framgangen til hver enkelt, hva barna kan få til sammen og de positive opplevelsene som fotballen gir.


Relaterte saker:

17.07.2023
Orkla Tine Fotballskole 2023
Orkdal IL fotball sin samarbeidspartner Orkla Fotballklubb arrangerer Tine Fotballskole.

Les mer…

24.05.2023
Kjøp boka om oppblomstringen av av kvinnefotballen i gamle Sør-Trøndelag
Damenes Pokal er et omfattende dokument om kvinnefotballens oppblomstring...

Les mer…

15.04.2023
Endelig ruller fotballen igjen på Orkla Sparebank stadion
Fotballsesongen 2023 er i gang på Orkdalsbanken stadion.

Les mer…

28.04.2022
Velkommen til Orkdal IL fotball!
Orkdal Idrettslag er et fleridrettslag som består av Hovedlaget og...

Les mer…

20.04.2022
Fotballsesongen i gang på Orkla Sparebank stadion
Våren og varmen kom plutselig i løpet av påska.

Les mer…

11.04.2022
OIL med da Nils Arne ble hedret
Søndag ble Nils Arne Eggen hyllet på Lerkendal, da...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere