Avdelinger > FOTBALL > BARNEFOTBALL > Gode regler for barnefotball

Gode regler for barnefotball

19.05.2014

Miniputtsesongen startet i forrige uke. 11- og 12-åringene har allerede spilt en del kamper. I Orkdal Idrettslag har vi lag for fotballspillere i alderen 6-12 år. Disse spiller fotball med fem eller sju spillere på banen. I barnefotball er det overordnet at dommere, lagledere og foreldre skal betrakte fotball som en lek for spillerne. Dommeren skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt. Dommeren skal i stor grad veilede når spilleren gjør feil. Dette er det viktig at alle som på et eller annet vis er involvert i barnefotball har i bakhodet når de unge spillerne er ute på fotballbanen. Bildet over er fra Orkdal 1 i Gutter 10 som startet sesongen med kamp på Heggøya mot Meldal.

IMG 0188
I barnefotballen skal keeper alltid få mulighet til å spille ut ballen til sine nærmeste medspillere. Motspiller kan gå på først når en spiller har mottatt ballen og har kontroll. Forsvarende lag skal alltid trekke alle sine spillere tilbake mot midten av banen ved utspill. Keeper skal ikke spille ut en lang ball over midtbanen. Denne regelen gjelder for å stimulere til mest mulig fotballspill. Regelen skal gi alle lag, uavhengig av ferdigheter, mulighet for å få til noen pasninger.

IMG 0191
Barnefotballreglene er også laget for å skape jevnbyrdighet i kamper. Dersom et lag leder med fire mål kan det andre laget sette inn en ekstra spiller. Fører den ekstra spilleren til at differanser blir mindre enn fire mål, tas spilleren av slik at det igjen er like mange på hvert lag.
Laglederne skal også være bidragsytere i forhold til å skape jevne kamper. Lagleder for et lag som har scoret mange mål kan justere på eget lag ved å ta ut noen av de ivrigste spillerne. En veldig dominerende spiller kan eksempelvis brukes som keeper i perioder av kampen.

Ingen lag i barnefotballen er tjent med kamper der et lag er mye bedre enn det andre. Her har trenere, lagledere og foreldre et felles ansvar. Ved gjennomføring av kamper på dette nivået må alle utøve utstrakt bruk av sunt vett i praktiseringen og aksepteringen av regelverket. Spillet skal foregå på barnas premisser og etter deres ferdighetsnivå.

Møt opp under miniputtkveldene på Orkdalsbanken stadion torsdager, og bidra til fotballglede for alle de unge spillerne :)

Relaterte saker:

17.10.2019
Miniputtene avsluttet sesongen med fotballbasar
Orkdal Idrettslag har fotballavdeling med tilbud til barn i alderen...

Les mer…

09.10.2018
Velkommen til miniputtbasar
Fotballsesongen 2018 er over for de aller yngste, og i...

Les mer…

01.05.2018
Miniputtene sparker i gang fotballsesongen
Det er mai, og i løpet av de to neste...

Les mer…

02.06.2016
Flotte kvelder med miniputtene
Hver torsdag er det miniputtkveld på Orkdalsbanken stadion.

Les mer…

11.05.2016
Sesongstart for miniputtene
Det er mai, og denne uka starter sesongen virkelig for...

Les mer…

13.08.2015
Miniputthøsten i gang på Orkdalsbanken stadion
Torsdag startet høstsesongen for miniputtene i Orkdal IL og de...

Les mer…

04.06.2015
Spillet varmet på en kald miniputtkveld
Miniputtene er i full gang med fotballsesongen, og torsdag var...

Les mer…

25.10.2014
Fem 10-årslag på Tjeldbergodden Cup
I helga arrangerer KIL/Hemne fotball Tjeldbergodden Cup i Hemnehallen.

Les mer…

04.10.2014
Avsluttet sesongen med treningscup
Gutter 10-lagene til Evjen, Glimt, Orkanger, Skaun, Orkdal, Glimt og...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere