Arrangementer > Toppidrettsveka > Toppidrettsveka 2018 startet i Orkdal og Knyken

Toppidrettsveka 2018 startet i Orkdal og Knyken

16.08.2018

Toppidrettsveka 2018 ble innledet med skiatlon i Knyken skisenter torsdag. I tillegg til langrennskonkurransene ble det arrangert Norgescup hopp og NM i kombinert på sommerføre.

Bilder fra torsdagens skifest i Orkdal ser du i vårt fotoalbum.
Resultater fra Toppidrettsveka ser du her.

Hopp TIV 2018
Kombinertutøverne gjennomførte hoppdelen av Norgesmesterskapet på morgenen. Deretter var det klart for Conica Minolta Norgescup for spesialhopperne.

IMG 3506

Fredrik Bjerkeengen vant hopprennet foran Anders Håre og Richard Haukedal. Andreas Stjernen hadde lange hopp i begge i omganger, men var uheldig og falt på det første hoppet og kom litt bak de på pallen.

Hopp TIV 2018 02
Karoline Røstad var lengst i begge omganger og vant Norgescuprennet foran Thea Kleven og Astrid Moberg fra Sverige. Resultater fra Konica Minolta cup ser du her.

Hopp TIV 2018 03
Vi er glade for å kunne arrangere konkurranser i det flotte hoppanlegget i Knyken. Neste mulighet for å konkurrere i hoppbakkene er under Knykenlekene 1. september.

IMG 3399
Jarl Magnus Riiber viste seg fram for første gang i Knyken da anlegget ble åpnet i 2012. Riiber satte bakkerekord på plast i Knyken. Under torsdagens Norgesmesterskap var han igjen best i bakken og gikk ut først på langrennsdelen.

IMG 3401
Magnus Krogh har mange treningsøkter bak seg i langrennsløypene i Knyken. Krogh ledet an i jakten på Riiber i tet.

IMG 3404
Inn mot mål var et lite felt av utøvere med i kampen om seieren. Jarl Magnus Riiber hadde krefter igjen og avgjorde inne på oppløpet i Knyken.

IMG E3496

Slik ser pallen ut etter torsdagens kombinertkonkurranse i Knyken skisenter. Jarl Magnus Riiber ble Norgesmester foran Magnus Krogh og Truls Johansen.

IMG 3406
Gyda W Hansen kom alene inn på stadion i Knyken under kombinertkonkurransen for damer og tok tittelen som Norgesmester på sommerføre.

IMG 3420
To runder klassisk og to runder fristil stod på programmet for langrennsdamene under Toppidrettsveka. Heidi Weng vant skiatlon i Knyken i 2015, og hun var nok blant favorittene også i år.

IMG 3423
Katrine Harsem var blant utøverne som gikk hardt ut på den klassiske delen.

IMG 3429
Rulleskiløypa i Knyken er kupert, og mye kan avgjøres på stigningen opp langs Knykveien mot hoppanlegget. I dameklassen klarte mange utøvere å henge på under årets renn i dameklassen.

IMG 3439
Heidi Weng gjorde som i 2015 og avgjorde spurten på oppløpet. 

IMG 3499
Med seg på pallen i Knyken fikk Heidi Weng med seg Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå.

IMG 3446
Et rekordstort og godt herrefelt tok fatt på sine seks runder etter at regnet hadde kommet denne torsdagskvelden. Nesten 130 løpere stod på startstreken da starten gikk i Knyken. Det var god stemning blant publikum, både ute i løypa og inne på stadion.

IMG 3456
Flere gode nasjonale løpere viste seg fram på den klassiske delen. Blant de var Magnus Stensas fra Tydal som ledet an på en av rundene.

IMG 3459
Ved skibyttet etter tre runder hadde Mathias Rundgreen fått en liten luke. Rundgreen gikk ut på skøytedelen først, med det store feltet jagende bak.

IMG 3462
Blant de som jaget Rundgreen var Dario Cologna og Alex Harvey.

IMG 3467
Storskjermproduksjon, engasjerte speakere, musikk og god lyd skapte en fin og underholdende ramme for både utøverne og de mange tilskuerne under Toppidrettsveka i Orkdal.

IMG 3471
Feltet samlet seg godt igjen på skøytedelen, og mye tydet på at vi skulle få en ny spurt inne på stadion. På siste runde gikk Simen Hegstad Kruger knalltøft opp den siste stigningen. Den olympiske mesteren på skiatlon fikk noen meter på toppen, men ble hentet igjen i nedoverkjøringen mot slutten av løpet.

IMG 3480
De siste hundre meterne ble avgjørende, og det var sveitsiske Roman Furger som var best av herrene i Knyken. Alex Harvey fra Canada debuterte i Toppidrettsveka med en sterk andreplass, mens Hegstad Kruger tok tredjeplassen.

IMG 3486
Dario Cologna har vært i Orkdal flere ganger. Det ble en 6. plass for Cologna under torsdagens renn. 

IMG 3484
Didrik Tønseth og Hans Christer Holund viste også god form under konkurransen i Knyken. Landslagsgutta endte på henholdsvis 4. og 7. plass.

IMG 3503
En fornøyd trio på seremoniplassen i Knyken etter Toppidrettsveka 2018.

IMG 3488
NRK lagde flotte bilder fra Orkdal og fra Knyken skisenter. Toppidrettsveka er et fantastisk flott kulturarrangement, og vi er glade for at Orkdal får være en del av denne skifesten.

TIV 2018 Orkdal
Orkdalsskolen og Orkdal vgs la første skoledag til starten av Toppidrettsveka. Slik så det ut da skolene i Orkdal prydet gresset i Idrettsparken mens helikopteret fra NRK kom innover Orkdalsfjorden.

IMG 3421

Årets utgave av Toppidrettsveka i Knyken har vært et samarbeid mellom Toppidrettsveka, Orkanger Idrettsforening og Orkdal Idrettslag. Orkla Sparebank, Trønderenergi og Orkdal kommune har vært gode samarbeidspartnere på veien mot en slik skifest i Orkdal. Takk til alle som har gjort dette arrangementet mulig, og takk til alle som daglig bidrar med frivillig arbeid i kommunen vår. Dugnadsinnsatsen er fantastisk.

Frivillig arbeid gjøres i høyeste grad også andre steder. VI ønsker Toppidrettsveka lykke til i Aure på fredag og under lørdagens finale i Trondheim! 

PS! Lik gjerne Knyken skisenter på Facebook - og følg aktiviteten i skianlegget vårt både sommer og vinter:)

Relaterte saker:

21.08.2022
Det franske landslaget bor i Knyken
Toppidrettsveka har vært i Knyken skisenter mange ganger, til stor...

Les mer…

21.08.2021
Det ble skifest i Knyken under Toppidrettsveka
Toppidrettsveka 2021 ble avsluttet i Knyken lørdag med Skiathlon for...

Les mer…

19.08.2021
Velkommen til finalen i Toppidrettsveka!
Toppidrettsveka har vært på besøk i Knyken skisenter fire ganger...

Les mer…

12.08.2021
Toppidrettsveka med finale i Knyken skisenter
Toppidrettsveka har vært på besøk i Knyken skisenter fire ganger...

Les mer…

04.08.2018
Sterke startfelt under Toppidrettsveka 2018
Norges landslag: Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug, Didrik...

Les mer…

07.07.2018
Velkommen til Toppidrettsveka 16. august
Orkdal IL og Knyken skisenter var en del av Toppidrettsveka...

Les mer…

28.01.2016
Toppidrettsveka går uten Knyken i 2016
Siden 2013 har Toppidrettsveka besøkt Orkdal og Knyken skisenter.

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere