Arrangementer > Orklarittet > Stor suksess for Orklarittet

Stor suksess for Orklarittet

25.05.2013

Orklarittet på sykkel ble arrangert i Knyken og Orkdal lørdag 25. mai. Ca 300 sykkelryttere stilte til start i årets ritt og det er en dobling fra det aller første Orklarittet i 2012. Eliteklassen endte med et spurtoppgjør som Henrik Hollingsæter Kippernes fra Fræna Sykkelklubb vant foran Johannes Reiten fra Trollheimen SK. Borghild Løvset fra arrangørklubben Orkla CK vant kvinneklassen. Oppholdsvær og flotte forhold i løypa la grunnlaget for mange flotte sykkelopplevelser.

Resultater fra Orklarittet 2013 ser dere her.

Spurt tredjeplass eliteklasse
Spurt 8. plass(Bjarne Valås/Ole Einar Brækken)

Påmelding og nummerhenting foran Orklarittet i Knykstuggu. Med de etteranmeldte endte deltakelsen på i underkant av 300 ryttere. Det er gledelig at mange av deltakerne fra 2012 kom tilbake til Orklarittet og at mange nye også tok turen til Orkdal og Knyken. Stiftstaden Sykkelklubb stilte med et imponerende antall ryttere i årets ritt.

Starten gikk på stadion i Knyken. Elitegruppa med 32 ryttere startet først på sin 63,3 kilometer lange terrengløype. Deretter startet seedinggruppa på langløypa før rytterne i kortløypa kjørte ut på kortløypa(33,6 kilometer) til slutt.

I eliteklassen dannet det seg tidlig to duoer som skulle kjempe om pallplassene. Fra starten tok Henrik Hollingsæter Kippernes fra Fræna og Johannes Reiten fra Trollheimen kommandoen i rittet. Bak de to kjempet Vegard Storås fra Orkla og Per Alfred Holte fra Fannefjord om tredjeplassen. Borghild Løvset var suverent beste kvinne i Orklarittet.

Allerede etter fem kilometer i rittet kommer det tøffe stigninger på grusvei opp til Fagerholtet. Her har elitegruppen allerede blitt splittet opp. På bildet ser dere gruppen som jakter på teten.

Halvveis i rittet er det godt med drikke på Berbuslykkja.

Her sykler Henrik Hollingsæter Kippernes inn til seier i Orklarittet. Johannes Reiten gjorde også et kjempegodt ritt og kom inn sekundet bak vinneren. Vegard Storås kapret tredjeplassen rett foran Per Alfred Holte.

Borghild Løvset sykler under målseilet som var plassert i rulleskiløypa i Knyken. Orkla Cykleklubb er glade for å ha Borghild som aktiv rytter i sykkelklubben.

Ca 200 ryttere stilte til start i seedinggruppa. Orklarittet er glade for å ha blitt seedingritt til Birkebeinerrittet.

10 minutter etter eliten startet rytterne i kortløypa. Orklarittet skal være et sykkelritt for alle og det er gledelig at flere generasjoner sykkelryttere stiller til start i den korteste løypa. En som virkelig imponerte på de 33,6 kilometrene var Andre Sotberg fra Støren som syklet i klassen Gutter 15-16 år. Andre ble klokket inn på den gode tida 1.15.14.

Slik så seierspallen ut for herrene i årets Orklaritt. Foran pallen står uttrekkspremien fra G-Sport; en Diamant T3 til en verdi av 15000 kroner. Premien ble vunnet av Stig Mikkelsen fra Trollheimen Sykkelklubb. Stig ble nr 18 i eliteklassen med tiden 2.22.09.  Vinner Henrik Hollingsæter Kippernes brukte 2.11.42 på sine 63 kilometer. Det var ca fire minutter bedre enn Hallvard Barlaups vinnertid fra 2012.

Orkla Cykleklubb og Orkdal Idrettslag takker for oppslutningen om Orklarittet 2013 og ønsker sykkelryttere velkommen tilbake til Orkdal i 2014.