Arrangementer > KNYKENLEKENE > Laghopp og langrenn på siste dag av Sommerlekene

Laghopp og langrenn på siste dag av Sommerlekene

02.09.2012

Sommerlekene 2012 ble avsluttet med kretsvise lag i hopp og langrenn i fristil. I løpet av natta og morgenen kom det mye regn i Knyken og i motsetning til lørdagen var det søndag mer enn nok vann i hoppanlegget.

Bilder fra Sommerlekene i Knyken lørdag ser dere i vårt Fotoalbum.

Resultater fra søndagens konkurranser finner dere på Sommerlekenes resultatside. Dere kommer direkte til siden ved å trykke her.

Først ut på søndagens langrennskonkurranser var Ole Kristian Haugen fra Heimdal Ski som gikk 2,5 kilometer i klassen Gutter 16 år. Ole Kristian vant fristilrennet foran gårsdagens langrennsvinner Adrian Skar fra Jonsvatnet IL og Martin Lund fra Orkdal IL. Ole Kristian har hatt ei fin helg i Knyken. Fredag seiret han i skiskyttersprinten. I gutter 15 år fikk Fredrik Frich fra Oppdal endelig en seier etter flere 2. plasser denne helga. I det siste rennet klarte han å komme foran Øyvind Aaling Lio som har imponert stort under hele Sommerlekene. Eivind Landsem fra Orkdal IL ble nummer tre blant 15-åringene.

Synne Reitan fra Støren Sportsklubb gjentok prestasjonen fra lørdagens klassiske langrenn da hun gikk inn til seier i fristilrennet for Jenter 16 år. I Jenter 15 vant Inga Landsem fra Byåsen. I Kvinner 17 vant Hanne Skulbru fra Strindheim slik hun også gjorde lørdag.

Bakerst av disse to går Berit Mogstad inn til seier i klassen Kvinner 19-20 år. Berit vant foran Mari Muan fra Meldal IL  og Marthe Berg fra Krokstadøra IL.

Ole Nicolaisen fra Meldal IL gikk et godt løp i klassen Menn 18 år og ble nummer 2. Her passerer han målstreken med klassevinner Ola Staveli som en skygge rett bak. Ola startet halvminuttet bak Ole og klarte nesten å hente han inn før mål. I Menn 17 år gikk seieren til Aleksander Wisløff fra Ranheim Skiklubb. Aleksander vant sin klasse foran Øystein Ellefsen Sjøli fra Byåsen IL og Tobias Eid Løvås fra Heimdal IL. Menn 19-20 år ble vunnet av Halgeir Haugen fra Heimdal IL med Sondre Engan fra Strindheim IL og Øystein Solligård fra Orkdal IL på de neste plassene. Bilder fra premieseremoniene finner dere i vårt Fotoalbum.

Under lørdagens konkurranser i hoppanlegget var det varmt vær og behov for mye vanning. Mye regn natt til søndag og på morgenen førte til i overkant mye vann nede ved sletta. Littt manuell kosting måtte til før den kretsvise laghoppingen kunne starte.

Lagkonkurransen ble gjennomført under fine forhold i K50 og K68. Hver krets hadde totalt fem hoppere som skulle hoppe i de to bakkene. To hoppet i K50 og tre hoppet i K68.

Oppland sitt førstelag kunne etter finale hopptreff strekke hendene i været som vinnere av Sommerlekene 2012. De vant lagkonkurransen foran et mixlag fra Hedmark/Akershus og Sør-Trøndelag 1.

Laghoppmedaljene var de siste som ble delt ut i Nye Knyken skisenter under Sommerlekene 2012.

Orkdal Idrettslag takker deltakere, lagledere, publikum og funksjonærer som har bidratt under Sommerlekene. Vi ønsker alle velkommen tilbake til Knyken og Sommerlekene 2013!

Lik Nye Knyken skisenter på Facebook så får du se hva vi holder på med fram mot neste års Sommerleker:)