Nils Arne Eggen Cup 2018

20.07.2016

IMG 2167

"Ta en KR du å!"

Knyken skisenter består ikke bare av selve skianlegget med hoppbakker, rulleskitrasè og skiskytterstadion. I området rundt Knyken ligger Knykmarka klar til alle som vil ta en tur ut i friskluft. I løpet av de siste to årene har den gamle sommerløypa rundt Knyken blitt rustet opp. Vi har tro på at begrepet "ta en KR" skal spre seg blant turglade orkdalinger og folk fra regionen. "Ta en KR" betyr å ta turen Knyken rundt, og dette er en fin tur både vår, sommer og høst. En lang høst med barfrost gir veldig flotte forhold for en gå- eller joggetur i marka!

Det er i 2016 blitt gitt midler til videre merking av turløypenettet i Knykmarka. Dette arbeidet er i gang.

Bli med en tur Knyken Rundt i vårt fotoalbum(bilder fra høsten 2014).

KR kart
Slik ser runden i Knykmarka ut. Runden er på drøye 10 kilometer. Man kan også velge en tur på i underkant av 5 kilometer. Da tar man skiløypa tilbake til Knyken ved å ta av på Holteveien etter ca 3 kilometer. På sikt har vi planer om å merke opp en lengre løypa på ca 15 kilometer.

KR hoydeprofil
Dette er løypeprofilen på "KR".

IMG 2129
Du kommer til starten på løypa ved å gå ned rulleskiltrasèen til venstre for skiskytterblinkene.

IMG 2132
I bakken bak skiskytterskivene starter merkingen av Knyken rundt. Merkene er røde og det står KR på dem. Ved starten på vinterturløypa står det piler som viser retningen.

IMG 2134
Etter noen hundre meter langs løypenettet i Knyken tar KR av i retning Høglia.

IMG 2142
Etter en tur over Pollmyren går løypa videre om Fagerholtet. Forbi Fagerholtet går nå løypa langs veien. Alf Fagerholt har for øvrig vært en viktig bidragsyter i utbedringen av KR-løypa, både med merking og med forbedringer på bløte partier.

IMG 2145
Forbi Fagerholtet følger man veien helt til Metliåsen og Forvesetra. På bildet kommer skiløypa inn på Holteveien fra venstre. De som ønsker en kortere tur på i underkant av 5 kilometer, kan ta av til venstre her.

IMG 2149
Ved Forvesetra er sommer- og vinterløypa sammen. Løypa går til venstre, mens veien til høyre går ned til Gangåsvatnet. Veien til høyre er for øvrig en del av Orklarittet på sykkel som arrangeres hvert år i mai.

IMG 2158
Når man skimter Gorrtjønna er man godt over halvveis på runden Knyken rundt.

IMG 2160
Flere "stiger" er laget for at fottøyet skal holde seg så tørt som mulig.

IMG 2163
Ved Høydalstjønna har man valget mellom øvre og nedre trasè.

IMG 2166
Et besøk ved trimkassen for dokumentering av turen er en selvfølge på den nedre trasèen.

IMG 2169
Framme på Fossjåren dukker sivilisasjonen fram igjen, og man kan høre biler på vei mot Sika og Hemnekjølen.

IMG 2172
En siste rast før målgang i Knyken kan tas i en av de mange gapahukene i Knykmarka.

IMG 2176
I Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter håper vi at utbedringer og merking kan føre til økt utfart og større turglede i Knykmarka.

"Ta en KR" du å!