Toppidrettsveka » Velkommen til Toppidrettsveka 16. august

07.07.2018

TIV 02

Velkommen til Toppidrettsveka 16. august

Orkdal IL og Knyken skisenter var en del av Toppidrettsveka fra 2013-2015. De to siste årene har sommerskifesten gått uten arrangement i Knyken. Orkla Sparebank og Trønderenergi er med på laget når verdenseliten i langrenn igjen kan komme til de fantastiske løypene i Knyken skisenter. Arrangementet i Orkdal blir torsdag 16. august. Orkdal Idrettslag skal samarbeide med Toppidrettsveka og vår naboklubb Orkanger Idrettsforening om arrangementet i Orkdal. Det er noe som vi i OIL ser veldig fram til.

Åpningen av Toppidrettsveka legges til idrettsparken på Orkanger og blir markert ved at noen av de største skistjernene inviteres samtidig som det blir arrangert barne- og ungdomsarrangementer.

I Knyken vil det, som i 2015, bli arrangert skiathlon i dame- og herreklassen.
Nytt av året blir Sommer-NM for kombinert, der de norske dame- og herrelandslagene stiller.

Arrangementene i Knyken og på Idrettsparken vil være gratis og vi håper derfor på stort oppmøte, når store deler av verdenseliten inntar Orkanger og Knyken.

Programmet torsdag 16.august for Orkanger / Knyken ser slik ut:

Kl. 09:00-10:30 – Sommer-NM - hopp kombinert damer / herrer – Knyken
Kl. 11:30-14:00 – Konica Minolta NorgesCup hopp kvinner og menn – Knyken HS75
Kl. 11:00-13:00 – Åpning og barne- og ungdomsarr. – Orkanger / Idrettsparken
Kl. 14:15-14:45 – Sommer-NM – jaktstart kombinert herrer – Knyken
Kl. 15:00-15:15 – Sommer-NM – jaktstart kombinert damer – Knyken
Kl. 16:00-16:30 – Skiathlonfellesstart damer – Knyken
Kl. 17:00-17:40 – Skiathlonfellesstart herrer – Knyken
Kl. 18:15-18:30 – Premieutdeling – Knyken

Toppidrettsveka besøkte Orkdal og Knyken skisenter for tredje gang i 2015. NRK var på plass med mange kamera og helikopter for å lage TV-bilder fra arrangementet. TV-sendingen fra Knyken ble sendt i beste sendetid en fredag kveld i august.

Toppidrettsveka 2015 002
Det ble en stor skifest i Knyken med masse publikum, fantastisk vær og flott idrett. Heidi Weng vant spurtoppgjøret i dameklassen mot Therese Johaug, mens svenske Calle Halfvarsson passerte sprinter Eirik Brandsdal rett før målstreken i herreklassen. Denne førjulsvinteren har skikometen Johannes Høstflot Klæbo dominert langrennsirkuset. Nå er muligheten tilstede for at Johannes i august 2018 stiller på startstreken i Knyken sammen med blant andre Petter Northug.

Orkdal ILs egen artikkel fra arrangementet i 2015 ser du her.

I Orkdal Idrettslag gleder vi oss veldig til at den årlige skifesten på sommerføre igjen kan ta turen til et av Norges flotteste helårs skianlegg.

Under ser dere noen TV-bilder fra sist gang Toppidrettsveka var i Knyken skisenter:)

Her er deler av NRK sitt sammendrag fra dameløpet

Her ser du herrenes skiatlon i Knyken