Orkdalsmessa 2

SKI » SKISKYTING » OIL i gang med skiskytterskole

25.11.2019

Skiskytterskole 2019 01

OIL i gang med skiskytterskole

I forrige uke startet Orkdal IL på med skiskytterskole i Knyken skisenter. 11 barn møtte opp på den første kvelden. Skiskytterskolen fortsetter på mandager i perioden framover.

Skiskytterskole 2019 03
Morten Slupphaug er leder i skiskytterutvalget i OIL. Morten melder om ivrige barn på den første kurskvelden sist mandag. Foresatte var også med, noe som er en forutsetning når barn skal lære om skiskyting.
Skiskytterskole 2019 04
Morten sier dette om skiskytterskolen: Dette er nybegynnere som ønsker å lære seg skiskyting. Med noe øving, vil disse barna etter hvert treffe blinker så det suser. Det er en motivert gjeng som har startet opp, og er både lydhør og ivrig i aktivitetene som vi gjennomfører. Mange av disse deltar også på langrennstreninger som Orkdal idrettslag har på torsdager. På langrennstreningene er det mellom 50 og 60 barn som deltar hver torsdag.

Skiskytterskole 2019 02
Morten forteller videre at de er glade for å ha fått støtte fra sanitetsforeninga for å kunne gå til anskaffelse av flere skiskyttergevær til sine nybegynnere.
- Utover vinteren vil de få muligheten til å gå skiskytterrenn, men det er ikke noe vi fokuserer så mye på i starten. Først er det håndtering av våpen på standplass og sikkerhet rundt det som «drilles». Dette er opplæring for både barn og voksne. Vi ser fram til en aktiv vintersesong med mange «kant inn» og 5 treff!

Orkdal Idrettslag ønsker våre nye skiskytterrekrutter lykke til!

coop logo nordvest