Junior NM 2019

05.03.2018

IMG 2506

Hovedlandsrenn skiskyting

7 utøvere fra OIL har i helga deltatt på hovedlandsrenn i skiskyting i Brumunddal. HL er for gutter og jenter som er 15 og 16 år gamle. Våre utøvere reiste nedover onsdag kveld, og ble innlosjert på Sofies stuer kun 4 km fra den flotte stadion på Veldre sag. Her var det fine fasiliteter, med flott kjøkken, felles oppholdsrom og spiserom. På torsdag var det treningsdag. Her fikk utøverne testet de krevende løypene på Veldre sag, og skutt på den flotte fullelektroniske skytebanen på anlegget. Veldre sag er ett av to anlegg i Norge som har  slike fasiliteter for skiskytterne.

Fredag stod normalprogrammet på agendaen:

IMG 2623 2

Ørjan Nergaard i G15 gjorde en god konkuranse. Med fullt hus på standplass gikk Ørjan inn til en niendeplass blant 113 startende i klassen.

IMG 2567 2

Iver Slupphaug i G16 fikk sving på sitt normalproram. Iver bomma kun en gang på standplass, og med årsbeste i sporet endte det med en knallgod trettendeplass blant 98 startende 16-åringer.

IMG 2547

Maria Landrø Monsen i J16 skjøt feilfritt på normalprogrammet og gikk inn til en god 20. plass i klassen. Maria og Ørjan fikk dermed diplom og medlemsskap i nullerklubben. Det krever to fulle hus enten på HL eller Landsdelsmesterskap. Her heies Maria fram på tur inn til mål.

IMG 2617 2

Emil Kastås-Asbøll i G15 gjorde sine saker utmerket på normalprogrammet. Emil bomma 2 ganger og gikk godt i sporet, det resulterte i 21. plass i den store 15-årsklassen.

Lørdag var det duket for sprint:

IMG 2776 2

Her slår Arnt Johan Tungen inn til en knallgod femteplass i G16 kun sekunder fra pallen. Skiskyting er en sport med små marginer, det fikk Arnt Johan erfare på sprinten. 2 bom på standplass og som vanlig stor fart i sporet resulterte i det som ble den beste plasseringen av våre utøvere på HL.

IMG 2635 2

Thomas Venn Fagerli i G15 gjorde en god sprint. Med stor fart i sporet og 3 bom på standplass endte Thomas som nr. 27 av 113 startende.

MG 2532 2

Amanda Lynum i J16 er et råskinn i sporet. Hun gikk gode langrenn både på normalen og sprinten. Det klaffa ikke helt på standplass i de individuelle løpene for Amanda på HL. Men på stafetten skjøt Amanda godt. Hun ble nr. 29 på normalen og 30 på sprinten.

På  søndag var det duket for stafetter:

Maria og Amanda gikk på Sør-Trøndelags J15-16 lag som blr nr. 11.

Iver og Arnt Johan gikk på Sør-Trøndelags G15-16 førstelag som blr nr. 6.

Emil gikk på Sør-Trøndelags G15-16 andrelag som blr nr. 14.

IMG 2835 2

Thomas og Ørjan gikk på Sør-Trøndelags G15 førstelag som ble nr. 5. Med seg på laget hadde de Hallvard Killingberg fra Oppdal og Samuel Tyvold fra Byåsen.

IMG 2514 2

Støtteapparat som alltid klare. Her ved Jon og Rune.

IMG 2524 2

Fasilitetene ved Sofies stuer var perfekte for OIL sin HL-gruppe. Her felles middag med laks på menyen.

IMG 2675

Chris Endre Haugen (oransje vest) med NK John Fløttum (gul vest) styrte Sør-Trøndelags støtteapparat og løpere på et imponerende vis. OIL takker for topp innsats.

Løpere og støtteapparat takker for et særdeles flott HL! For de som blir 15 og 16 år i 2019 er det bare å begynne å glede seg til HL på Oppdal!

For resultater/skyteresultater, se arrangørens side.