Junior NM 2019

SKI » ALPIN » Knallgod alpinsesong i Knyken avsluttet første påskedag

01.04.2018

IMG 2664

Knallgod alpinsesong i Knyken avsluttet første påskedag

Alpinanlegget og barneskitrekket i Knyken skisenter har vært åpent siden 8. januar. 1. påskedag falt i år på 1. april. På den første aprildagen avsluttet vi en av de beste alpinsesongene i Knyken noensinne. Anlegget har vært åpent kontinuerlig i neste tre måneder, og i år fikk også ivrige alpinister kjøre på ski i påska.

IMG 2666
Alpinanlegget i Knyken drives utelukkende på frivillig arbeid. Knykenfolket og løypekjørerne i Knyken preparerer alpinbakkene på dag- og kveldstid. Heis og lys vedlikeholdes også av Knykenfolket. På dugnader i Knyken bidrar alpinutvalget med rydding og videreutvikling av alpinbakkene. Over 50 frivillige stiller som alpinvakter i løpet av vintersesongen.

IMG 2667

Svært få alpinanlegg, om noen, klarer å holde driften oppe kun ved hjelp av frivillig arbeid. I Orkdal Idrettslag er vi veldig glade og takknemlige for den fantastiske innsatsen som gjennom hele vinteren legges ned for at alpinanlegg og barneskitrekk kan holdes åpent. På grunn av frivillig innsats klarer vi å holde prisene i alpinanlegget nede på et nivå under halvparten av det andre skianlegg har. I tillegg kan vi opprettholde barneskitrekket som et gratis tilbud til alle som besøker Knyken skisenter.

Knyken mars 2018 01
Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter takker alle som bidrar i anlegget vårt for en fantastisk dugnadsinnsats! Uten deres hjelp hadde det ikke vært mulig å drive et skianlegg slik vi gjør. Nye frivillige ønskes velkommen til neste sesong - vi vil gjerne ha flere med på laget.

Nå starter arbeidet foran en ny vinter i alpinanlegget i Knyken skisenter. Bakkene skal jevnes ut videre slik at det trengs minst mulig snø for å skape skiforhold. I tillegg til rydding skal det blant annet kjøres utover mye bark i tida som kommer. Heisanlegget skal vedlikeholdes slik at vi får minst mulig driftsstans.

Skiforholdene i langrennsløypene vil være gode en god stund framover. Det vil nok også være forhold for skileik og aking i barneskitrekket.

Knyken mars 2018 02
På vegne av alpinavdelingen i Orkdal Idrettslag takker vi for en flott sesong - vi gleder oss allerede til vinteren 2019!