Knyken skisenter vinter drone FIS 02

10.01.2020

trondelag idrettskrets612

Lederkurs for ungdom i Knyken

Trøndelag Idrettskrets inviterer til lederkurs for ungdom 15-19 år i Knyken skisenter. Første samling er 24.-26. januar 2020. Dette er kurset for deg som har lyst til å bidra i eget idrettslag, treffe ungdom på tvers av idrettene, lære mer, ha det gøy og sosialt og bygge nettverk!

Viktig informasjon:
• Hva? Kurs for engasjert ungdom som ønsker å gjøre en forskjell i idrettslaget
• Mål? Få flere unge ledere i norsk idrett • Hvordan? Kurset består av én undervisningshelg pluss en lørdag, samt en praksisoppgave mellom første og andre samling
• Hvem? Engasjert ungdom mellom 15 og 19 år
• Når? Første samling: Fredag 24. til søndag 26. januar 2020 – med overnatting Andre samling: Lørdag 25. april (ikke overnatting)
• Hvor? Knyken skisenter, Orkdal, sted for andre samling ikke fastlagt (Trondheim?)

Mål: Kurset skal gi ungdom de verktøy og den kompetansen de trenger for å ta på seg ulike verv eller oppgaver som trener, styremedlem, dommer med mer, i sitt idrettslag og i norsk idrett. Kurset tar for seg temaene
• teambuilding
• selvtillit og selvfølelse
• jeg som rollemodell
• medlemmet i sentrum
• ungdom som ressurs
• fra mål til handlingsplan
• kommunikasjon
• presentasjonsteknikk

Deltakerne får kursbevis etter fullført kurs og dokumentert praksis.

Merk: Idrettslaget som deltakerne kommer fra, forplikter seg til å følge opp deltakerne i praksis og gi dem mulighet til å bidra i idrettslaget etter endt kurs.

Arbeidsformer under kurset
Aktivitet og involvering, actionfylte pauser, arbeid individuelt, i grupper og i fellesskap. Dette er ikke et kurs hvor man bare sitter stille og lytter!

Overnatting, mat og reise Overnatting: 2 til 4 personer pr. rom. Mat serveres av kursstedet. Transport: Off. transport med buss, evt. felles buss fra Orkanger til Knyken. Praktisk informasjon sendes ut.

Kurslærere
Christine Dahl og Atle Rolstadaas, voksne ungdommer med bakgrunn fra ulike idretter.

Kursavgift Kr 1300,- pr. deltaker som dekker begge samlinger, inkludert overnatting og mat. Avgiften betales inn når bekreftelse om deltakelse er mottatt fra idrettskretsen, og dekkes av idrettslaget. Vi anbefaler å sende minst to og maks fire ungdommer fra samme klubb, helst begge kjønn. Deltakerne må være medlem av et idrettslag. Vi har 28 plasser.

Søknadsskjema sendes til: Maj Elin Svendahl
Epost: maj.elin.svendahl@idrettsforbundet.no Mobil 419 00 107

Du får tilsendt bekreftelse når søknadsskjemaet er mottatt. Endelig beskjed om plass på kurset, samt praktisk informasjon sendes ut i første halvdel av januar 2020.

Informasjon med påmeldingsskjema ser du her.

Varig logo orkla 4f 02

coop logo nordvest