Orkdalscup 2018

KNYKEN » Knyken står fram som et helårsanlegg

30.06.2018

Knyken 170618

Knyken står fram som et helårsanlegg

Orkdal Idrettslag driver og utvikler Knyken skisenter, et helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Idrettslaget startet i 2010 en utbygging av anlegget, med stor hjelp av dugnadsgjengen Knykenfolket. I dag har Knyken skisenter 5 hoppbakker med plast, skistadion med moderne skiskytteranlegg, ca 5 km rulleskitrasè, skilekområde og alpinanlegg. I hjertet av Knyken ligger Knykstuggu med overnattingsplasser og garderober. Siden utbyggingen startet i 2010 har Orkdal Idrettslag blant annet arrangert Norgescup skiskyting to ganger, Hovedlandsrenn skiskyting, NM hopp veteran sommer og vinter og Veteran-VM i hopp/kombinert. Toppidrettsveka med verdenseliten i langrenn har besøkt Knyken skisenter tre ganger, og kommer tilbake i august. Nordisk juniorlandskamp ble arrangert i Knyken i 2017, med 200 av de beste 17- og 18-åringene fra Norden, Baltikum og USA. Nå i vinter hadde Orkdal Idrettslag NM hopp liten bakke for kvinner. I tillegg kommer alle de årlige arrangementene som Orkdal Idrettslag har i anlegget.

Utover arrangement skjer det daglig veldig mye i Knyken skisenter. Det kommer henvendelser fra hele Norge om å bruke skianlegget. Noen kommer jevnlig for å trene i Knyken, blant annet kombinertlandslaget.

Knyken 030618 03
Knyken skisenter er bygd for å være et av landets beste helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. At kombinertgutta velger å legge treningssamlinger til Knyken og Orkdal viser at anlegget også fungerer supert til trening for eliteutøvere.

Veteraner Knyken 170618
Hoppanlegget er veldig populært blant klubber og kretser i hele Norge. Med bakkestørrelser fra K10 til K68 dekker hoppanlegget et bredt spekter av utviklingsnivå og ferdigheter. I helga var Møre og Romsdal Skikrets i Orkdal for å trene i Knyken. I tillegg var det samling for hopp-veteraner.

Illustrasjon skileikomradet
Hele Norge har fått et forhold til Knyken skisenter. Siden 2010 har det vært fantastisk stor aktivitet i anlegget, og antall besøksdøgn i Orkdal og Knyken er formidabelt. Like viktig som alle besøk er den daglige aktiviteten for friluftsglade orkdalinger. Knyken er et sted for friluftsliv, trening, utfart og sosiale sammenkomster. Knyken er et sted for alle.

Velkommen til Knyken skisenter!