KNYKEN » Knykenfolket » Flyktninger jobber med Knykenfolket

01.06.2016

Magnus Moan flyktninger

Flyktninger jobber med Knykenfolket

Knykenfolket jobber gjennom hele året på dugnad for å utvikle og drifte Knyken skisenter. Knyken skisenter har siden 2010 blitt utviklet til et av Norges beste rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Vi ser nå at anlegget har et veldig stort potensial også for andre andre besøk og aktiviteter. Knyken er blitt en merkevare i hele Norge kjent for det frivillige arbeidet. Mange ulike samfunnsgrupper har de siste årene vært innom Knykenmiljøet. De har arbeidet sammen med dugnadsgjengen i Knykenfolket, og gjennom det fått arbeidstrening, et sosialt miljø og språktrening. Hver torsdag deltar nå en gruppe elever fra Voksenopplæringa i Orkdal kommune i praktisk dugnadsarbeid sammen med Knykenfolket. Dette er er flott og positivt tiltak i kommunen vår. Flyktningene har nok ikke så stor kjennskap til vinteridrett og til norske vintersportsutøvere. Forrige uke fikk de et møte med olympiske mestre, da kombinertlandslaget trente i Knyken. Magnus Moan stilte velvillig opp på bilde sammen med flyktningene. Å ha flyktninger på arbeid i Knyken er nyttig og lærerikt, både for flyktningene og for Knykenfolket.

Gapahuk Rundhaugen Knykenfolket
Her er et annet eksempel på samfunnsnyttig arbeid av Knykenfolket. Tidligere i vår bygde de gapakuk for beboerne ved Rundhaugen Bofellesskap på Orkanger. Les mer om gapahuken her.

Knyken for alle illustrasjon 02
Knyken skisenter er mye mer enn sport. I forrige uke stilte 140 seniorer på Knyken for alle - dagen.

Velkommen til Knyken skisenter!

PS! På søndag handler det om sport. Da starter Midtnorsk rulleskicup 2016 i Knyken:)