Alpinanlegg annonse

 

Kvalitetsklubb

 

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

KNYKEN

Orkdal Idrettslag driver og utvikler Knyken skisenter, et helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Idrettslaget startet i 2010 en utbygging av anlegget, med stor hjelp av dugnadsgjengen Knykenfolket. I dag har Knyken 5 hoppbakker med plast, skistadion med moderne skiskytteranlegg, ca 5 km rulleskitrasè, skilekområde og alpinanlegg. I hjertet av Knyken ligger Knykstuggu med overnattingsplasser og garderober. Siden utbyggingen startet i 2010 har Orkdal Idrettslag blant annet arrangert Norgescup skiskyting to ganger, Hovedlandsrenn skiskyting, NM hopp veteran sommer og vinter, Veteran-VM i hopp/kombinert samt hatt besøk av Toppidrettsveka.

Under ser dere artikler som er laget om Knyken skisenter. Se også valg i toppmenyen.

Nærmeste kartpunkt til Knyken er Gilmoen som ligger på veien opp til skianlegget. Avkjøring fra fv 463. Følg veien til Gilmoen. For kart trykk her: http://kart.gulesider.no/?q=gilmoen

Velkommen til Knyken skisenter!

 

 

 


18.03.2018

Skiglede under Barnas skifestival 2018

Søndag ble Barnas Skifestival 2018 arrangert i Knyken skisenter. Barnas Skifestival er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkdal Energi, Orkla Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag. Barnas Skifestival er en familiedag i Knyken, med bruk av alpinanlegg, hoppbakker, skileikområde med gapahuker og langrennsløypene. Barnas Skifestival arrangeres flere steder i Norge, blant annet i Trondheim.

Les mer…


01.03.2018

Hopp-NM med stor aktivitet og pølser til barna

Lørdag er det klart for Norgesmesterskapet i hopp liten bakke for kvinner i Knyken skisenter. Det blir både individuell konkurranse og lagkonkurranse i Knyken denne lørdagen. Alt tyder på at vi får noe mildere vær og flotte skiforhold både for hopping og for annen skiaktivitet.I Knyken skisenter markerer vi Norgesmesterskapet...

Les mer…


01.02.2018

Barnas Skifestival i Knyken

Orkdal Idrettslag inviterer til Barnas Skifestival i Knyken søndag 18. mars. Barnas Skifestival er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkdal Energi, Orkla Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag.Barnas Skifestival er en familiedag i Knyken, med bruk av alpinanlegg, hoppbakker, skileikområde med gapahuker og langrennsløypene.Barnas Skifestival arrangeres flere steder i Norge, blant annet...

Les mer…


31.12.2017

Åpning av barneskitrekket i Knyken

Det nye året byr på bra mengder med natursnø i Knyken skisenter. Det betyr at heisen i barneskitrekket kan åpne. Vi trenger fortsatt mer snø før alpinanlegget kan åpne.Heisen i barneskitrekket er gratis for alle som besøker Knyken skisenter.

Les mer…


16.12.2017

Med håp om ei kvit jul i Knyken?

Det er flotte forhold i Knyken skisenter for alle som liker langrenn. De andre delene av anlegget trenger mer snø før vi får til aktivitet. Med litt mer snø er det ikke lenge før barneskitrekket i Knyken kan åpne.

Les mer…


05.12.2017

Eventyrlige forhold i Knyken.

Etter de siste dagers snøfall er det nå særdeles flotte forhold i Knyken. I kveld var det skiløpere i alle aldre i aksjon i anlegget. og gjennomgangsmelodien var magisk, flott og eventyrlig. Hele løypenettet var kjørt i dag, og flotte forhold over alt.  For å se når løypene er kjørt,...

Les mer…


12.11.2017

Gleder oss til vinteren i Knyken!

Lørdag fikk vi en ny forsmak på hva som venter når vinteren kommer til Knyken. Ca 10 centimeter nysnø lå som et hvitt teppe i hele anlegget.November er ofte mellomsesong i Knyken. Det er verken helt bart eller nok snø for skiaktivitet.

Les mer…


02.11.2017

Mellomsesong i skianlegget

November er ved siden av april den måneden i året hvor det er minst sportslig aktivitet i Knyken skisenter. I november venter vi på snøbyger store nok til at det blir skiføre. Dersom snøen ikke kommer venter vi på at det skal bli kaldt nok for snøproduksjon.

Les mer…


30.10.2017

Den første snøen for sesongen i Knyken

Den første snøen i Knyken for vinteren falt i helga. Vi er alle spente på hvordan værforholdene blir på førjulsvinteren. I Knyken skisenter er det tre webkamera. Et av kameraene er knyttet til værstasjonen som vi fikk satt opp vinteren 2014. Værstasjonen viser blant annet temperatur, luftfuktighet, vind og barometer.

Les mer…


09.10.2017

Vakkert i Knyken på høsten

Trøndelag kan være vakkert også på høsten. I Knyken skisenter er det flotte høstdager, og vi anbefaler alle å ta en tur til Knyken og Knykmarka.Tiden etter høstferien og et stykke ut i november er hvert år en mellomsesong i Knyken.

Les mer…

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

gjensidigeorkla

 

coop orkla moere

 

logo Orkdal kommune

 

SetRatioSize200150 OE staaende logo RGB