Nils Arne Eggen Cup 2018

01.04.2017

Prestasjonspokal Espen 2017

Prestasjonspokalen 2016 til Espen Jacobsen

Denne uken hadde Orkdal IL hovedlag sitt årsmøte i Knyken skisenter. I tillegg til vanlige årsmøtesaker stod også utdeling av Orkdal IL sin prestasjonspokal på programmet. Årlig vurderer styret i Orkdal Idrettslag hvorvidt idrettslaget har utøvere som gjør seg fortjent til OILs prestasjonspokal. Det er ikke hvert år denne sportslige hedersprisen deles ut. For 2016 er det en skihopper som får Orkdal ILs prestasjonspokal. OILs prestasjonspokal tildeles Espen Jacobsen. Her er hovedstyrets begrunnelse for en velfortjent tildeling.

Orkdal ILs prestasjonspokal for 2016

Orkdal Idrettslag har en lang historie å se tilbake på når det gjelder å dyrke fram gode idrettsutøvere. Laget har fostret landslagutøvere både innen fotball og ski. I hoppbakken har mange av lagets utøvere gjort suksess både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det ble stilt spørsmål om noen kunne ta over etter Roar Ljøkelsøy, i tilfelle ville det ikke bli en enkelt oppgave. Roar er som kjent verdensmester både i laghopp og individuelt. Når den siste store utbyggingen av Knyken skisenter var over sommeren 2012, sto det 5 hoppbakker med plast i anlegget. Målet var å bygge Norges beste helårs rekruttanlegg for skisport, ville vi klare å dyrke fram hoppere som gjorde seg bemerket i hoppmiljøet på samme nivå som mange av våre tidligere utøvere? Selv om vi kunne ønske at flere benyttet seg av tilbudet i hoppanlegget, ser vi flere utøvere som har et potensiale for å gjøre en karriere innen hoppsporten.

Styret i Orkdal Idrettslag har valgt å gi prestasjonspokalen 2016 til en utøver som har gjort seg bemerket innen hopp. Vedkommende startet tidlig med skihopping og det ble fort klart at her snakker vi om et skikkelig talent. Han er fortsatt ung, men har allerede mange gode prestasjoner å vise til, vi kan nevne:

KM – Granåsen 2011 – 1. plass – gutter 13 år.

KM – Granåsen 2012 – 1. plass – gutter 14 år.

Bakkerekord på plast K68 i Knyken skisenter i 2012  – 73 meter.

Han har flere seire i Norgescup både i B – A og Elite.

Norges Skiforbund tok han ut til Nordisk Juniorlandskamp i Otepaa i Estland – 2016.

Han takket for tilliten med å vinne gullmedalje.

I dag representerer han Orkdal Idrettslag og Trønderhopp.

Orkdal Idrettslag har gitt Prestasjonspokalen 2016 til Espen Jacobsen.

Orkdal Idrettslag ønsker Espen lykke til videre fram mot en ny hoppsesong!