eggen plakat annonse

 

Knyken live

 

Leie lokaler Knyken

 

Kvalitetsklubb

 

Rent idrettslag

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

Hjem » HOVEDLAG » Orkdal IL ønsker alle et godt 2020!

31.12.2019

Godt nyttar OIL 2020

Orkdal IL ønsker alle et godt 2020!

For Orkdal Idrettslag har året 2019 vært et fint år med stor aktivitet innenfor både aktivitet og anlegg. Vi ser tilbake på noen høydepunkter fra idrettslaget dette året, og vi ser fram mot det nye året 2020!

Barneskitrekk januar 2019
2019 startet med åpning av barneskitrekket i midten av januar. Etter planen skulle NRK ha Superlørdag i Knyken tidlig i januar, men snøforholdene satte en stopper for det.

Nyttarssprinten 2019
I slutten av januar ble den tradisjonelle nyttårsprinten i skiskyting arrangert. Sprinten endrer navn fra 2020, og heter nå Varig Orkla Forsikring Nyttårssprinten.

Alpinsesongen 2019
Alpinanlegget i Knyken åpner tradisjonelt sett i midten av januar. I 2019 ble det en noe senere åpning. Vi fikk en variabel alpinsesong med vekslende føre, men det ble mange fine dager. Se noen bilder fra februar her.

NM junior Knyken 2019
Vinterens store arrangement i Knyken skisenter var junior-NM i skiskyting.

NM junior Knyken 2019 02
Les om Norgesmesterskapet på mesterskapets egne sider.

Tdk 2019

Orkdal IL og Orkla Sparebank arrangerte Tour de Knyken i Knyken skisenter lørdag 9.mars. Det var 11. gang at arrangement ble gjennomført og nærmere 250 skiløpere gikk årets tour. Løypemannskap og øvrige funksjonærer hadde sørget for fine rammer og Knyken skisenter viste seg fra sin beste side denne dagen. Le mer om Tour de Knyken 2019 her.

Barnas skifestival 2019
Barnas skifestival har blitt en fin tradisjon i Knyken skisenter. Dette var femte gangen en slik skifestival blir arrangert i Knyken. Barnas Skifestival er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkland Energi, Orkla Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag. Se bilder i denne artikkelen.

NAE cup 2019
I mars nærmer vi oss sommersesongen med Nils Arne Eggen cup i Orklahallen. Et rekordstort antall lag deltok under årets  innendørscup på Orkanger. Les om cupen her.

Knyken april 2019
Det ble en lang sesong for alle langrennsløpere. I Knyken var det skiføre helt fram til midten av april.

Prestasjonspokal Havard
Orkdal Idrettslag ønsker å hedre idrettsutøvere som har gjort seg bemerket med gode resultater og som framstår som et forbilde for andre. Vi har mange representanter som kan være kandidater til en slik pris. Men kravene for å få prestasjonspokalen er satt høyt. Derfor deles ikke pokalen ut hvert år. Våren 2019 fikk skiskytter Håvard Mo Orkdal ILs prestasjonspokal.

Orklarittet 2019
Orklarittet 2019 ble arrangert i mai. Orklarittet(65 km) går i vakre omgivelser og er variert med alle underlag som grus, kjerrevei, sti og asfalt. Løypa er en tøff utfordring som setter rytteren på prøve med alle fasiliteter et terrengritt skal ha. Avslutningen på Orklarittet er fantastisk når du kommer opp og gjennom Metlid gårdstun med flott utsikt utover Orkdalen. En tung avslutning da det stiger fra elvanivå ca. 20 moh og opp til Knyken skisenter som ligger på 250 moh og målgang. Orklarittet har også en kortløypa som passer godt til både ungdom og voksne. Se hvordan det gikk under årets ritt her.

Knyken for alle 2019
Knyken for alle har blitt en årlig og flott opplevelse i Knyken. Den sjuende utgaven av Knyken for alle - dagen ble arrangert i Knyken skisenter i mai. Knyken for alle - dagen er en dag for seniorer i Knyken. De siste årene har nærmere 200 personer tatt turen til skianlegget. Også i år kunne vi glede over ei full Knykstuggu og et vellykket arrangement. Les mer her.

Kombinert Knyken 2019
Knyken skisenter er et av landets flotteste rekrutteringsanlegg for vinteridrett, men også toppidrettsutøvere tar turen til anlegget for å trene. Også i år la kombinertlandslaget sommertrening til Knyken. Se bilder her.

WOX Knyken 2019
Også på sommeren brukes Knyken skisenter til mye. WOX Norge (Warrior Obstacle eXtreme) er en av Norges største hinderløpsarrangører. WOX tilbyr terrenghinderløp i storslått norsk natur. I 2016 og 2019 var WOX Telemark et av de desidert største arrangementene innen denne typen løp i Norge. I 2018 ble WOX enda større da de for første gang arrangerte løp i Trøndelag(Vassfjellet). I 2019 ble WOX Trøndelag arrangert i Orkdal og Knyken skisenter, og løpet kommer tilbake i 2020. Les mer i denne artikkelen.

KR 2019
Det tradisjonsrike skogsløpet Knyken Rundt ble arrangert i Knyken og Knykmarka under tørre fine forhold, med solrike omgivelser og 20 grader i lufta. De fine forholdene ga gode muligheter for sterke tider på den 10 kilometer lange konkurranseløypa, og Johan Tøndel Hammer fra Svorkmo NOI forbedret sin egen løyperekord fra i fjor. Turi Malme var raskest i kvinneklassen, noe hun har vært tre ganger tidligere i Knyken. På bildet er Johan Tøndel Hammer på vei ut av skogen og inn mot mål ved Knykstuggu. 41.04 lyder den nye løyperekorden Knyken Rundt. Med 35 deltakere i konkurranseklassen og 108 i trimklassen ble årets skogsløp det mest besøkte siden 2015.

KR 2019 02
Fornøyde deltakere i årets Knyken Rundt, både store og små. Ola Snuruås Fandrem er inne i sitt 10. år. Like mange ganger har han deltatt i Knyken Rundt! Se bilder fra Knyken Rundt 2019 her.

Skiskyttersprint sommerfore 2019
Under Knykenlekene i sommer ble det arrangert skiskyttersprint.

Kjentmannstur 2019
Kjentmannsmerket har blitt en stor suksess, blant annet denne fellesturen til Svarttjønndalen.

Orientering illustrasjon
Trimavdelingen i OIL og orienteringsavdelingen i OIF legger til rette for at folk skal komme seg ut i
naturen. På forskjellige steder i marka i Orkdal setter de ut ut orienteringposter hvert år.

Kvalitetsklubb 2019
2019 var året da Orkdal IL og Orkla Fotballklubb fikk status som kvalitetsklubb. Orkdal IL Fotball og Orkla Fotballklubb har i over to over samarbeidet om prosjektet Kvalitetsklubb. Orkdal IL driver en fotballavdeling for gutter og jenter i alderen 6-12 år. Orkla Fotballklubb har lag i ungdomsfotballen for både gutter og jenter. OFK har seniorlag for både herrer og kvinner i 3. divisjon. Nå er det klart at Orkdal/Orkla er sertifisert som NFF Kvalitetsklubb nivå 1. Monica Moe Skålholt og John Kåre Solem har vært prosjektledere og ansvarlige for sertifiseringen sammen med Jon Møkkelgård, og det er første gang at NFF Trøndelag har sertifisert samarbeidsklubber til kvalitetsklubber.

Kvalitetsklubb praksis 2019
Nå starter den store jobben  å være en kvalitetsklubb i praksis. Les mer om hva det vil si i denne artikkelen.

Orkdalscup 2019
Orkdalscup i fotball har blitt ei helg i barnefotballens tegn.

Orkdalscup 2019 02
Les om cupen for spillere i aldersgruppen 6-12 år her.
Idrettshuset 2019
På Orkla Sparebank stadion har 2019 vært preget av arbeidet med det nye idrettshuset. En fantastisk innsats er lagt ned, og i løpet av 2020 vil huset bli tatt i bruk. Det er fortsatt mulig å gi sin støtte til idrettshuset. Trykk her for informasjon.

Orkla berget plassen 2019
Sesongen 2019 endte på dramatisk vis for vår samarbeidsklubb Orkla FK. Herrelaget rykket ned fra 3. divisjon, men beholdt plassen likevel da Fløya måtte trekke sitt andrelag. Det betyr 3.divisjonsfotball på Orkla Sparebank stadion også i 2020.

Miniputtbasar 2019
Fotballsesongen 2019 i Orkdal IL ble tradisjon tro avsluttet med miniputtbasar på Grøtte. Se flere bilder i denne artikkelen.

Idrettshelter Knyken host 2019

I løpet av året er det mange som tar turen innom Knyken skisenter. I oktober var det mange idrettshelter som hadde mimrestund i anlegget. Les mer her.

Diabetikere Knyken 2019
I høst arrangerte Diabetesforeningen Trøndelag samling for personer med diabetes type 1 i Knyken skisenter. Dette var et arrangement for alle som liker å trene, og som har lyst til å lære mer om diabetes og trening. Det ble en veldig fin helg for alle som deltok, og samlingen var både sosial og lærerik. Mer om den flotte samlinga her.

Hopphelg host 2019
Utpå høsten var det også hopphelg i Knyken. Det var fullt av unge skihoppere i anlegget, og det ble arrangert egen jentesamling. Tilstede i Knyken var tidligere storhoppere som Tommy Ingebrigtsen og Line Jahr.Les mer i denne artikkelen.

Skisamling host 2019
Sør-Trøndelag skikrets sone Orkladal hadde skisamling i Knyken skisenter. Det var god påmelding fra mange klubber i nærområdet, og det ble en fin dag i Knyken.

Skisamling host 2019 02
Høstværet spilte virkelig på lag, og utbyttet av samlingen ble god både treningsmessig og sosialt. Les mer i denne artikkelen.

OIL handball 2019
Orkdal Idrettslag har en aktiv håndballavdeling, blant annet dette J15-laget. Sesongen 2019/2020 er godt i gang for våre håndballspillere. Vi ønsker lykke til videre i sesongen!

Kickoff skiskyting 2019
Det gror godt i Orkdal IL skiskyting. På senhøsten var det kickoff foran årets sesong.

Orkdalsmessa 2019 illustrasjon
Orkdalsmessa er en viktig del av aktiviteten i Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter. Flere tusen tok turen innom Orklahallen den første helga i advent. 

Bakstdamer 2019
Orkdalsmessa, og alle andre arrangement i Orkdal Idrettslag, er avhengig av dugnadsarbeid. Et bilde på det frivillige arbeidet i Orkdal Idrettslag er bakstdamene i Knyken.

Kunstsno november 2019
Skisesongen 2019-2020 startet bra med en kald november og mye snøproduksjon i Knyken. Det kom ikke mye natursnø, men det ble tidlig mulig å gå på ski i stadionområdet i Knyken.

Turloypa illustrasjon
Ganske tidlig i desember kunne ivrige skiløpere ta turen rundt turløypa i Knykmarka, selv om forholdene ikke var helt som på bildet.

Knyken 091219 052020 byr på nye muligheter og opplevelser. Allerede 12. januar blir det en stor dag i Knyken når vi arrangerer Varig Orkla Forsikring Nyttårssprinten i skiskyting.

Gjennom denne artikkelen har dere fått et bilde av aktiviteten i Orkdal Idrettslag i 2019. Artikkelen viser noe av alt som skjer i fleridrettslaget vårt. I tillegg kommer naturlig nok all aktivitet internt i de ulike avdelingene, og alt det sportslige som for eksempel våre skihoppere, langrennsløpere, skiskyttere, fotballspillere og håndballspillere presterer gjennom året. I bunnen av all aktivitet ligger en enorm frivillig innsats av alle som driver avdelingene, og av alle som bidrar rundt utøvere og lag. Orkdal Idrettslag er et utrolig godt dugnadslag, og Knykenfolket står fram som det største eksempelet på frivilligheten. 

Frivillighet og dugnadsånd vet vi er avgjørende for et idrettslag. Vi kan likevel ikke få til alt vi ønsker uten hjelp fra våre gode samarbeidspartnere. Det lokale næringslivet er veldig positive til idretten i Orkdal. Det samme er kommunen vår. Takk til alle våre samarbeidspartnere, og en spesiell takk til våre hovedsamarbeidspartnere. Vi ser fram mot videre samarbeid i året som kommer!

Få dine venner til å like Knyken skisenter på Facebook. Trykk deg inn på linken med en gang og inviter. Lik gjerne også Orkdal IL sin side.

Vi vet at frivilligheten er enorm også hos våre naboidrettslag. Nå går vi inn i 2020 som Orkland kommune. Orkdal Idrettslag ønsker alle orklendinger og alle idrettsvenner et riktig godt nytt år! 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

Varig logo orkla 4f 02

 

coop logo nordvest

 

orkland

 

orkland energi logo CMYK