Junior NM 2019

05.09.2018

Klubbdommerkurs 2018

30 deltakere på dommerkurs

I Orkdal Idrettslag og Orkla Fotballklubb gjøres det et stort arbeid for å rekruttere og utdanne dommere. Nå i høst deltok hele 30 barn da Orkdal Idrettslag arrangerte klubbdommerkurs. Klubbdommerkurset skal gi deltakerne mulighet til å dømme kamper i barnefotballen, og for noen kan det også være starten på et videre løp som dommer på krets- og nasjonalt nivå.

Marvin Bekken
Marvin Bekken har tatt et stort tak for å løfte satsingen på dommere i lokalfotballen. Det stilles krav til hver enkelt klubb om å stille et visst antall dommere på kretsnivå, og det har enkelte sesonger vært vanskelig å tilfredsstille dette kravet. Marvin har stått på for å gi barn og unge anledning til å få dommerkurs, og han har stått på for å få etablerte dommere til å dømme for lokale klubber.

Fotball illustrasjon
For de unge dommerne på klubbdommerkurset var høstens kurs starten på dommergjerningen. Nå venter kamper i barnefotballen for disse dommerne, i første omgang på miniputtkveldene. De ferske dommerne trenger oppmuntring, ros og veiledning. Fotball skal være en lek, både for spillere og for den svartkledde med fløyta. Det er det viktig at alle voksne som står på sidelinja også har i bakhodet. VM er hvert fjerde år - innimellom der skal vi bare ha det artig sammen. Det er slik vi utvikler unge fotballspillere, og unge dommere.