Orkdalscupen 2019

25.08.2019

IMG 6074

62 lag deltok under Orkdalscup 2019

Orkdalscup 2019 ble avsluttet søndag med kamper for flere klasser i aldersgruppen 6-12 år. Det har vært en fin fotballhelg på Orkla Sparebank stadion, med mye artig fotball og mange unge og fornøyde fotballspillere.

Bilder fra lørdagens kamper ser du i denne artikkelen.

Bilder fra søndagens Orkdalscup ser du i dette fotoalbumet.
(foto: Anne Ragnhild Rønaasen)

IMG 6133
Orkdalscup skal være en cup i barnefotballens ånd. I barnefotball er det overordnet at dommere, lagledere og foreldre skal betrakte fotball som en lek for spillerne. Dommeren skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt. Dommeren skal i stor grad veilede når spilleren gjør feil. Dette er det viktig at alle som på et eller annet vis er involvert i barnefotball har i bakhodet når de unge spillerne er ute på fotballbanen. Under Orkdalscupen får mange unge dommere prøve seg. Det er viktig at disse nykommerne får hjelp og støtte for å kunne gjøre en best mulig jobb.

IMG 6137

I barnefotballen skal keeper alltid få mulighet til å spille ut ballen til sine nærmeste medspillere. Motspiller kan gå på først når en spiller har mottatt ballen og har kontroll. Forsvarende lag skal alltid trekke alle sine spillere tilbake mot midten av banen ved utspill. Keeper skal ikke spille ut en lang ball over midtbanen. Denne regelen gjelder for å stimulere til mest mulig fotballspill. Regelen skal gi alle lag, uavhengig av ferdigheter, mulighet for å få til noen pasninger.

IMG 6149
Barnefotballreglene er også laget for å skape jevnbyrdighet i kamper. Dersom et lag leder med fire mål kan det andre laget sette inn en ekstra spiller. Fører den ekstra spilleren til at differanser blir mindre enn fire mål, tas spilleren av slik at det igjen er like mange på hvert lag.
Laglederne skal også være bidragsytere i forhold til å skape jevne kamper. Lagleder for et lag som har scoret mange mål kan justere på eget lag ved å ta ut noen av de ivrigste spillerne. En veldig dominerende spiller kan eksempelvis brukes som keeper i perioder av kampen.

IMG 6171
Ingen lag i barnefotballen er tjent med kamper der et lag er mye bedre enn det andre. Her har trenere, lagledere og foreldre et felles ansvar. Ved gjennomføring av kamper på dette nivået må alle utøve utstrakt bruk av sunt vett i praktiseringen og aksepteringen av regelverket. Spillet skal foregå på barnas premisser og etter deres ferdighetsnivå.

IMG 6177
Vi håper at barna på Orkdalscup 2019 hadde fine dager på Orkla Sparebank stadion. Etter endt kampdag var det premieutdeling ved klubbhuset.

IMG 6180
Blide jenter fra Orkanger på premiepallen under Orkdalscupen. Flere bilder fra premieutdelingen ser du i fotoalbumene fra cupen.

1877C399 D84E 4905 AFB3 7A0AA6D7738D 316 0000000DE54213E8
Orkdal Idrettslag takker alle for oppslutningen om Orkdalscupen 2019! Takk til deltagende lag fra Glimt, Leinstrand, Malvik, Nardo, Orkanger, Orkdal, Skaun, Strindheim, Svorkmo, Tiller og Trond. Orkanger IF stilte med hele 17 lag. Velkommen tilbake til ei ny barnefotballhelg på Orkla Sparebank stadion i 2020!