Junior NM 2019

 

Live kamera knyken

 

 

Nils Arne Eggen Cup

 

Rent idrettslag

 

Kvalitetsklubb

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

FOTBALL » MINIPUTT » Sesongstart for miniputtene

11.05.2016

Orkdalsbanken stadion 100516

Sesongstart for miniputtene

Det er mai, og denne uka starter sesongen virkelig for de aller minste fotballspillerne i dalføret. Torsdag er første miniputtkveld med kamper for barn i alderen 6-10 år. På Orkdalsbanken stadion er det bare å møte opp for å se på det som muligens er den største fotballgleden vi kan oppleve:)

Miniputt 001
Miniputtfotballen organiseres av lagene i Orkdalsregionen. Hver torsdag er det kampdag, og da møtes de lokale lagene for å spille sammen. I miniputtfotballen er det gleden over å spille på lag som skal være det aller viktigste. Eventuelle mål kommer som en bonus. Gleden over å slå et hjul på banen eller kjøpe en god is etter kampen skal være en stor del av opplevelsen.

Miniputt 002
Miniputtene spiller med 5 spillere på banen. Det er også kommet igang et opplegg med 3er-fotball på små mål for de som er aller yngst. I barnefotball er det overordnet at dommere, lagledere og foreldre skal betrakte fotball som en lek for spillerne. Dommeren skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt. Dommeren skal i stor grad veilede når spilleren gjør feil. Dette er det viktig at alle som på et eller annet vis er involvert i barnefotball har i bakhodet når de unge spillerne er ute på fotballbanen.

Miniputt 003
I barnefotballen(opp til 12 år) skal keeper alltid få mulighet til å spille ut ballen til sine nærmeste medspillere. Motspiller kan gå på først når en spiller har mottatt ballen og har kontroll. Forsvarende lag skal alltid trekke alle sine spillere tilbake mot midten av banen ved utspill. Keeper skal ikke spille ut en lang ball over midtbanen. Denne regelen gjelder for å stimulere til mest mulig fotballspill. Regelen skal gi alle lag, uavhengig av ferdigheter, mulighet for å få til noen pasninger.

Miniputt 004
Barnefotballreglene er også laget for å skape jevnbyrdighet i kamper. Dersom et lag leder med fire mål kan det andre laget sette inn en ekstra spiller. Fører den ekstra spilleren til at differanser blir mindre enn fire mål, tas spilleren av slik at det igjen er like mange på hvert lag.
Laglederne skal også være bidragsytere i forhold til å skape jevne kamper. Lagleder for et lag som har scoret mange mål kan justere på eget lag ved å ta ut noen av de ivrigste spillerne. En veldig dominerende spiller kan eksempelvis brukes som keeper i perioder av kampen.

Miniputt 005
Ingen lag i barnefotballen er tjent med kamper der et lag er mye bedre enn det andre. Her har trenere, lagledere og foreldre et felles ansvar. Ved gjennomføring av kamper på dette nivået må alle utøve utstrakt bruk av sunt vett i praktiseringen og aksepteringen av regelverket. Spillet skal foregå på barnas premisser og etter deres ferdighetsnivå.

Miniputt 006

Møt opp under miniputtkveldene på Orkdalsbanken stadion torsdager, og bidra til fotballglede for alle de unge spillerne :)

PS! Opplevelsen blir ekstra god med en varm kopp kaffe og et par vafler fra kiosken i klubbhuset:)


 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

gjensidigeorkla

 

coop orkla moere

 

logo Orkdal kommune

 

SetRatioSize200150 OE staaende logo RGB