Junior NM 2019

FOTBALL » MINIPUTT » Miniputtene sparker i gang fotballsesongen

01.05.2018

IMG 0916

Miniputtene sparker i gang fotballsesongen

Det er mai, og i løpet av de to neste ukene starter kampsesongen for de aller minste fotballspillerne i dalføret. Hver torsdag blir miniputtkvelder med kamper for barn i alderen 6-10 år gjennomført på Orkla Sparebank stadion. For fotballinteresserte er det bare å møte opp på torsdagene framover for å se på det som muligens er den største fotballgleden vi kan oppleve! I miniputtfotballen teller vi ikke mål, men vi har målgaranti:)

IMG 0920
Miniputtfotballen organiseres av lagene i Orkdalsregionen. Hver torsdag er det kampdag, og da møtes de lokale lagene for å spille sammen. I miniputtfotballen er det gleden over å spille på lag som skal være det aller viktigste. Eventuelle mål kommer som en bonus. Gleden over å slå et hjul på banen eller kjøpe en god is etter kampen skal være en stor del av opplevelsen. Kampene byr på mange fine fotballøyeblikk, og muligens en del gode turer i kiosken etterpå.

IMG 0927
Miniputtene opp til 9 år spiller med 5 spillere på banen. 10-åringene får i år prøve seg på 7er-fotball. Det er også kommet igang et opplegg med 3er-fotball på små mål for de som er aller yngst. I barnefotball er det overordnet at dommere, lagledere og foreldre skal betrakte fotball som en lek for spillerne. Dommeren skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt. Dommeren skal i stor grad veilede når spilleren gjør feil. Dette er det viktig at alle som på et eller annet vis er involvert i barnefotball har i bakhodet når de unge spillerne er ute på fotballbanen.

IMG 0919
I barnefotballen(opp til 12 år) skal keeper alltid få mulighet til å spille ut ballen til sine nærmeste medspillere. Motspiller kan gå på først når en spiller har mottatt ballen og har kontroll. Forsvarende lag skal alltid trekke alle sine spillere tilbake mot midten av banen ved utspill. Keeper skal ikke spille ut en lang ball over midtbanen. Denne regelen gjelder for å stimulere til mest mulig fotballspill. Regelen skal gi alle lag, uavhengig av ferdigheter, mulighet for å få til noen pasninger.

IMG 0929
Barnefotballreglene er også laget for å skape jevnbyrdighet i kamper. Dersom et lag leder med fire mål kan det andre laget sette inn en ekstra spiller. Fører den ekstra spilleren til at differanser blir mindre enn fire mål, tas spilleren av slik at det igjen er like mange på hvert lag.
Laglederne skal også være bidragsytere i forhold til å skape jevne kamper. Lagleder for et lag som har scoret mange mål kan justere på eget lag ved å ta ut noen av de ivrigste spillerne. En veldig dominerende utespiller kan eksempelvis brukes som keeper i perioder av kampen.

IMG 0926
Ingen lag i barnefotballen er tjent med kamper der et lag er mye bedre enn det andre. Her har trenere, lagledere og foreldre et felles ansvar. Ved gjennomføring av kamper på dette nivået må alle utøve utstrakt bruk av sunt vett i praktiseringen og aksepteringen av regelverket. Spillet skal foregå på barnas premisser og etter deres ferdighetsnivå.

IMG 0932
Orkdal Idrettslag ønsker alle lokale lag lykke til med treninger, kamper og cuper gjennom sesongen 2018! Møt opp under miniputtkveldene på Orkla Sparebank stadion torsdager, og bidra til fotballglede for alle de unge spillerne :)

En fullstendig oversikt over aktiviteten på banene på Orkla Sparebank Stadion og i Idrettsparken ser dere i denne baneoversikten.

PS! Opplevelsen blir ekstra god med en varm kopp kaffe og et par vafler fra kiosken i klubbhuset:)